‘Animal Crossing: Pocket Camp’ voegt AR toe, maakt de spelersbasis woedend
VR Technologie

‘Animal Crossing: Pocket Camp’ voegt AR toe, maakt de spelersbasis woedend

Nintendo heeft een nieuwe update geïntroduceerd voor Animal Crossing: Pocket Camp, een mobiele spin-off van de geliefde sociale simulator van het bedrijf, met twee nieuwe augmented reality-modi die de Animal Crossing-wereld tot leven brengen in de echte wereld.

‘Animal Crossing: Pocket Camp’ voegt AR toe, maakt de spelersbasis woedend

De AR-cameramodus is nu beschikbaar als gratis update op iOS- en Android-apparaten en stelt je in staat in-game personages en meubels te selecteren en deze in je echte wereld te plaatsen. U kunt zelfs een foto maken naast uw digitale metgezellen en uw schattige selfies delen met vrienden. In de tweede modus, AR Cabin, kun je je eigen AR-cabine aanpassen met verschillende rekwisieten, meubels en personages en je virtuele huis vanuit verschillende hoeken bekijken.

Hoewel deze nieuwe AR-functies een aangename verrassing kunnen zijn voor degenen die op de huidige generatie smartphoneapparaten spelen, heeft deze meest recente update ook de minimale systeemvereisten voor games verhoogd, waardoor veel oudere apparaten in het stof achterblijven. Volgens een officieel ondersteuningsdocument zijn de minimumvereisten van Pocket Camp verschoven van iOS 9 naar iOS 11; het ideale besturingssysteem is iOS 13 en hoger. Android-gebruikers hebben een 64-bits apparaat nodig met minimaal 1,5 GB RAM met Android 5.

“Animal Crossing: Pocket Camp kan niet worden gedownload of gespeeld op apparaten die niet langer worden ondersteund”, stelt Nintendo in het ondersteuningsdocument. “In bepaalde gevallen worden sommige apparaten mogelijk niet ondersteund, zelfs niet als ze aan de vermelde voorwaarden voldoen.”

De laatste opmerking heeft betrekking op spelers met 64-bits apparaten met 32-bits besturingssystemen.

Het volstaat te zeggen dat deze meest recente veranderingen een groot deel van de spelersbasis van Pocket Camp vocaal van streek hebben gemaakt. Zoals aangegeven door The Verge, ervaart het officiële Twitter-account van Pocket Camp momenteel een golf van negatieve reacties als reactie op de update, waarbij veel spelers boos zijn omdat ze geen toegang meer hebben tot betaalde inhoud.

Wat vind je van de meest recente update? Schiet Nintendo zichzelf in de voet en verlaat ze oudere apparaten? Of is dit een eenvoudig geval van technologische evolutie?

Animal Crossing: Pocket Camp is gratis beschikbaar (in-game aankopen) op compatibele iOS- en Android-apparaten.

LEZEN  Een beginnershandleiding voor ‘Verder’ op Oculus Quest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *