VR Technologie

Berijd je echte fiets in de virtuele wereld met de Blync VR-controller

Kindona Limited, een kleine groep ingenieurs en ontwerpers onder leiding van Izuchukwu Okongwu, is momenteel bezig met de ontwikkeling van een VR-compatibele fietscontroller waarmee je virtuele werelden kunt navigeren vanaf de stoel van je echte fiets.

Berijd je echte fiets in de virtuele wereld met de Blync VR-controller

Volgens de officiële Kickstarter-pagina zal het platform tal van virtuele omgevingen, games en stunts, multiplayer-functionaliteit en de mogelijkheid bieden om aangepast terrein te ontwerpen.

Berijd je echte fiets in de virtuele wereld met de Blync VR-controller

“Het idee voor Blync kwam bij mij op toen mijn vrouw haar fiets kocht, maar er niet op kon rijden vanwege haar drukke werkschema en onze twee jonge kinderen. Toen ik op zoek was naar een oplossing, kreeg ik voor het eerst kennis met VR ”, aldus Okongwu. “Ik vroeg toen:” Wat als ik mijn vrouw het gevoel kan geven dat ze buiten rijdt terwijl ze thuis is met behulp van een VR-systeem? ” Dit is hoe ik begon met het ontwikkelen van Blync. “

De installatie zelf is ingenieus eenvoudig. Spelers beginnen met het monteren van hun achterband op een standaard fietstrainer (niet inbegrepen) en een snelheidssensor aan de naaf te bevestigen. De voorband zit op een baansensor die de positie van het stuur in realtime volgt, zodat je in de game kunt draaien. Er is ook een bijbehorende app die kan worden gebruikt om uw ritgeschiedenis bij te houden, inclusief calorieën, snelheid en vermogen.

Promotievideo toont het apparaat dat wordt gebruikt met de Oculus Go stand-alone headset, hoewel het bedrijf beweert dat ze momenteel werken aan ondersteuning voor andere grote platforms en apparaten. Degenen zonder een VR-headset kunnen in plaats daarvan een standaard computermonitor gebruiken, hoewel het team aanbeveelt om VR te gebruiken voor een meer boeiende fitnesservaring.

Op het moment van schrijven zit Blync slechts $ 12.180 verlegen van zijn $ 22.632 financieringsdoel met nog 23 dagen te gaan in de campagne. In afwachting van een succesvolle financiering, zal de eerste golf van apparaten begin januari volgend jaar worden verzonden naar vroege donateurs. Degenen die meer willen weten, kunnen de officiële Kickstarter-pagina bezoeken.

LEZEN  Vijf ongelooflijke ‘Dreams’ VR-games die je nu kunt spelen op PSVR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *