Bizarre interactieve VR-uitvoering ‘Scarecrow’ maakt VRChat-debuut
VR Technologie

Bizarre interactieve VR-uitvoering ‘Scarecrow’ maakt VRChat-debuut

De meeslepende theaterervaring van Sngmoo Lee stelt je oog in oog met een echte acteur in VR.

Bizarre interactieve VR-uitvoering ‘Scarecrow’ maakt VRChat-debuut

Eerder dit jaar, toen ik het Sundance Film Festival bijwoonde, kreeg ik de kans om Scarecrow te ervaren, een meeslepende theaterervaring die motion capture-technologie combineert met temperatuureffecten om een ​​unieke interactieve uitvoering te leveren die anders is dan alles wat momenteel op Broadway beschikbaar is .

Dit bizarre locatiegebaseerde kunstproject, dat ongeveer 20 minuten duurde, liet me communiceren met een live acteur die werd voorgesteld als een vriendelijke vogelverschrikker in de virtuele wereld. Hier nam ik deel aan een chaotisch sprookjesavontuur waarbij we virtuele kraaien moesten afweren, 3D-kunst moesten schilderen en een handvol goocheltrucs moesten uitvoeren. Op bepaalde punten maakte de acteur zelfs fysiek contact en gebruikte hij mij als een menselijk schild tegen golven van verwoestende vuurballen die tot leven werden gebracht via temperatuurhaptiek die aan mijn handen was bevestigd.

Helaas heeft de aanhoudende COVID-19-pandemie het publiek verhinderd deze baanbrekende hybride ervaring te ervaren. In een poging om het sociale afstandsbeleid te omzeilen en hun ervaring in handen van het publiek te krijgen, hebben maker Sngmoo Lee en zijn team sindsdien een virtuele vertolking van Scarecrow ontwikkeld die exclusief beschikbaar is in VRChat.

Nu beschikbaar als onderdeel van het lopende Raindance Film Festival, stelt Scarecrow op VRChat gebruikers in staat om een ​​opnieuw ontworpen versie van de originele interactieve uitvoering te ervaren. Hoewel dit niet zo boeiend is als de fysieke weergave, biedt dit alternatief op afstand wel zijn voordelen, zoals een grotere spelersgrootte. In tegenstelling tot het origineel, stelt Scarecrow op VRChat twee gebruikers in staat om de actie tegelijkertijd te ervaren.

“Nu de grens tussen VR en motion capture-technologie blijft vervagen, is Scarecrow slechts het begin van een hele nieuwe golf van meeslepende theaterervaringen die live acteurs met virtueel publiek verbindt. Toch zal het even duren voordat we beginnen met het zien van mainstream meeslepende entertainmentproviders die hetzelfde niveau van lichamelijkheid gebruiken als in Scarecrow; het project is gewoon zijn tijd ver vooruit. “

Download om te beginnen VRChat op je SteamVR of Oculus Rift PC VR-headset en boek een slot tussen nu en 4 november.

LEZEN  ‘Minecraft’ gaat officieel naar PlayStation VR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *