VR Technologie

Breng je hersenen naar de sportschool met Enhance VR

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn je hersenen eigenlijk geen spier. Hoewel het een beetje spierweefsel bevat, is het eigenlijk een complex orgaan dat bestaat uit cellen, zenuwvezels, slagaders en arteriolen. Het gedraagt ​​zich echter als een spier en moet daarom als één spier worden behandeld! En wat is beter voor uw spieren dan regelmatig dagelijks sporten!

Breng je hersenen naar de sportschool met Enhance VR

Enhance VR, gemaakt door VR-startup Virtuleap, maakt gebruik van speciaal gemaakte games om de cognitieve vaardigheden van je hersenen te testen, waaronder je geheugen, redeneren, probleemoplossing, motorische controle, ruimtelijke oriëntatie en andere gebieden die je zullen helpen je hersenen te versterken.

Breng je hersenen naar de sportschool met Enhance VR

Als je in Enhance VR springt, wordt je begroet door een virtueel wezen genaamd PICO, een door AI aangedreven persoonlijke hersentrainer die je bij elke geheugensessie zal helpen. Net als een echte sportschooltrainer is PICO in staat om u te helpen op basis van uw eerdere en huidige prestaties, en kan zelfs reageren op verzoeken en alles relateren op een manier die de ervaring contextualiseert tot iets veel betekenisvollers en impactvols.

Breng je hersenen naar de sportschool met Enhance VR

Elke spelsessie van 10 minuten is bedoeld om u te helpen uw aandachtsniveau te verbeteren en mentale fitheid te bevorderen door u in een virtuele omgeving met meerdere zintuigen te betrekken. De VR-ervaring kan zelfs onthullen of je cognitieve ziekten, stoornissen of leerproblemen hebt; hoewel het wordt aanbevolen om een ​​echte arts te raadplegen voor dergelijke aandoeningen.

Enhance VR’s gamebibliotheek maakt gebruik van de kracht van VR via vijf verschillende games:

Uiteindelijk wil Virtuleap zijn geestesoefeningen uitbreiden met bekende neuropsychologische oefeningen zoals de Stroop Color en Word Test, waarbij je hersenen zich moeten aanpassen aan conflicten. U ziet bijvoorbeeld het woord ‘Groen’, maar de kleur van het lettertype is rood. Door dit in VR te brengen, krijgt het diepte en wordt het een robuustere gamified-ervaring.

Het klinkt allemaal erg wetenschappelijk, maar dat is alleen omdat het zo is! Je kunt zien hoe Virtuleap enkele van de vroege titels ontwierp in een zeer wetenschappelijk witboek dat in januari werd uitgebracht en die ik aanbeveel omdat, weet je, wetenschap belangrijk is.

Amir Bozorgzadeh, CEO en oprichter van Virtuleap, sprak met VRScout over de toekomst van hoe ervaringen als deze de hersenfunctie zullen verbeteren en zei: “Binnen het komende decennium denken we dat VR- en AR-hersentraining genormaliseerd zal worden als onderdeel van een gezonde routine. en regime, net als hardlopen en gezond eten, “eraan toevoegend:” Wij geloven dat onze technologie de kwaliteit van leven van ouderen zal helpen verlengen, kinderen met leerproblemen zal helpen en werknemers en de algemene bevolking in staat zal stellen om te presteren op hun cognitieve topniveau, met name door een beter begrip van en in staat te zijn hun zwakste vaardigheden te trainen om gezonder te worden als bekwame individuen. “

Natuurlijk hebben mensen hun hersens al lang uitgeoefend voordat er immersieve technologie bestond; dus hoe verbetert nieuwe VR of AR het idee van een mentale sportschooltraining?

Bozorgzadeh legt uit dat meeslepende technologie de kwaliteit van ervaring op een oneindige schaal handhaaft en niet beperkt in termen van wat je creatief kunt bereiken binnen de virtuele omgevingen om elke ervaring zo boeiend mogelijk te maken. Met behulp van biometrische tools van derden kan Enhance VR bijvoorbeeld uw smartwatch koppelen en ervoor zorgen dat uw gegevens voor u werken op manieren die traditionele, praktijkgerichte benaderingen niet kunnen evenaren.

Virtuleap’s Enhance VR is zo indrukwekkend dat de Grandmaster of Memory en viervoudig Memory Champion, Nelson Dellis, deel uitmaakt van het executive team als ‘Chief Memory Officer’ en nauw betrokken is bij de visie en inhoud van Enhance VR.

“Het lijdt geen twijfel dat technologie een actieve rol speelt om ons te helpen een voller leven te leiden, en dit geldt vooral wanneer de oplossingen wetenschappelijk zijn gedreven”, aldus Dellis in een persbericht. “Als iemand die al decennialang een voorstander van hersentraining is en zelfs een paar van de grote spelers heeft geraadpleegd, kan ik zeggen dat ik overweldigd ben door de deuren die VR heeft geopend voor de industrie en de wetenschappelijke gemeenschap. Ik ben erg opgewonden om al mijn ervaring in de geheugenwereld te gebruiken en ze om te zetten in ideeën die de manier waarop we denken over de gezondheid van de hersenen zullen veranderen. “

De grote vraag is, door Enhance VR te gebruiken en je hersendag uit te werken, kun je je uiteindelijk trainen om een ​​Jeopardy-kampioen te worden, zoals Ken Jennings of Emma Boettcher? Zoals elke atleet die zich voorbereidt op de grote wedstrijd, moet u trainen om competitief te zijn. Uw geest “trainen” in VR kan uw hersenen absoluut helpen om vragen beter te verwerken, sneller te reageren en efficiënter opgeslagen informatie van uw hoofd op te zoeken.

Vanuit het perspectief van Bozorgzadeh slaat VR nieuwe wegen in waartoe het digitale formaat in staat is, en niet alleen in de praktijk, maar ook op het niveau van onze biochemie en neuropsychologie.

“Het is nog te vroeg om te zeggen, maar ik geloof dat regelmatig spelen ons als individu gezonder zal maken en op bepaalde manieren misschien ook meer” verbeterd “.”

U

LEZEN  Nreal Light AR Smart Glasses worden gebundeld met de nieuwste Samsung- en LG-smartphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *