Cybershoes kondigt Wireless Foot Tracking aan voor Oculus Quest & Quest 2
VR Technologie

Cybershoes kondigt Wireless Foot Tracking aan voor Oculus Quest & Quest 2

De Oculus Quest 2 is eindelijk gearriveerd en tot nu toe zijn we dol op de nieuwe en verbeterde stand-alone headset van Facebook. Ondanks dat het pas een paar dagen geleden is uitgebracht, beginnen we al een gezonde reeks Quest-accessoires op de markt te zien komen, van VR-gerichte hoofdtelefoons tot premium gezichtsinterfaces. Nu lijkt het erop dat we foot tracking aan de lijst kunnen toevoegen.

Cybershoes kondigt Wireless Foot Tracking aan voor Oculus Quest & Quest 2

Cybershoes, ’s werelds eerste schoenen voor wandelen en hardlopen in VR, heeft een draadloze versie van hun VR-schoenen onthuld die zowel met de Quest 2 als met de originele Quest werkt. Het apparaat was voorheen alleen beschikbaar als een bedraad model voor PC VR-headsets.

Cybershoes kondigt Wireless Foot Tracking aan voor Oculus Quest & Quest 2

Cybershoes werken net als de Oculus Quest 2 Touch-controllers. De slipper-achtige apparaten maken via Bluetooth verbinding met de Quest 2 VR-headset en analyseren uw bewegingen in realtime met behulp van een inside-out volgsysteem. Door ze op uw voeten te plaatsen, kan uw headset bewegingen volgen, net als de handcontrollers. Door in een draaistoel te zitten (ik raad aan om een ​​tapijt onder je te hebben) en je Cybershoes naar voren en naar achteren te schuiven alsof je loopt of rent, kun je de richting en snelheid van je eigen bewegingen in VR bepalen.

Cybershoes kondigt Wireless Foot Tracking aan voor Oculus Quest & Quest 2

Geen teleportatie of kunstmatige voortbeweging meer; al je bewegingen worden in de game gerepliceerd, wat resulteert in meer meeslepende en fysiek boeiende VR-ervaringen.

In een officieel persbericht zei Michael Bieglmayer, CEO van Cybershoes: “Beweging en voortbeweging zijn een constant probleem geweest in VR-gaming. De belangrijkste bewegingsmechanismen die tegenwoordig beschikbaar zijn – soepele beweging via joystick of teleportatie – kunnen schokkend zijn en tot bewegingsziekte leiden “, voegt Bieglmayer toe,” Door natuurlijke beweging te vertalen naar in-game beweging, pakt Cybershoes bewegingsziekte aan terwijl onderdompeling, activiteit en plezier toenemen. . “

Geen woord over de kosten van de draadloze versie van de Cybershoes. De huidige bedrade versie kost $ 269. Ondertussen heeft Virtuix een VR-loopband onthuld met een prijs van minder dan $ 1000, maar het is een relatief groot apparaat dat ongetwijfeld een behoorlijke hoeveelheid vloeroppervlak zal verbruiken.

Cybershoes kosten een fractie van de prijs en nemen een fractie van het vloeroppervlak in beslag. Het enige wat je nodig hebt is een omtrek die iets groter is dan die van een standaard draaistoel.

Wired Cybershoes ondersteunt momenteel een verscheidenheid aan titels, zoals Spider-Man, Half-Life: Alyx en Skyrim VR om er maar een paar te noemen. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat ze een partnerschap zijn aangegaan met VR-game-ontwikkelaar Vertigo Games om draadloze Cybershoes te integreren in hun zombie-survivalgame Arizona Sunshine.

“Het is een van onze kernwaarden om spelers in staat te stellen hun favoriete manier van spelen volledig aan te passen”, zegt Richard Stitselaar, Managing Director bij Vertigo Games. “We hebben een paar mensen in ons kantoor die gevoelig zijn voor reisziekte, dus we nemen comfort heel serieus. Arizona Sunshine ondersteunt al een breed scala aan comfortopties en Cybershoes biedt een intuïtieve manier om de fysieke beweging van de speler in het spel te brengen, waardoor onze spelers VR kunnen ervaren zoals ze willen. “

Dit zou het begin kunnen zijn van een zeer opwindende samenwerking tussen de fabrikant en de ontwikkelaar; hopelijk zien we de komende maanden meer ontwikkelaars Cybershoes gaan integreren in hun games en apps.

Wireless Cybershoes zal beschikbaar zijn voor pre-order via een officiële Kickstarter-campagne. Technisch onderlegde knutselaars kunnen vandaag beginnen met spelen met de SDK.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  Amerikaanse soldaten kunnen deze gemilitariseerde AR-headsets tegen 2021 in het veld dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *