De Suzuki CS-1X is 's werelds eerste motorfiets gebouwd met AR
VR Technologie

De Suzuki CS-1X is ’s werelds eerste motorfiets gebouwd met AR

Vroege investeerders kunnen een AR-verbeterde app gebruiken om hun caféracer in beperkte oplage aan te passen.

De Suzuki CS-1X is 's werelds eerste motorfiets gebouwd met AR

De in Californië gevestigde custom motorspecialisten RYCA Motors viert zijn 10-jarig jubileum met een nieuwe custom motorset die voor een beperkte tijd beschikbaar is voor vroege investeerders. Volgens RYCA is de CS-1X ’s werelds eerste motorfiets die is gebouwd met behulp van augmented reality-technologie.

De Suzuki CS-1X is 's werelds eerste motorfiets gebouwd met AR

RYCA Motors deed in 2010 voor het eerst mee aan de race op maat met de CS-1, een gespecialiseerde motorkit die is ontworpen om de Suzuki LS650 Savage om te bouwen van cruiser tot caféracer. De 2020 CS-1X-kit wordt geleverd met de FantomView-smartphone-app van het bedrijf, waarmee gebruikers de stijl en samenstelling van hun rit kunnen aanpassen met AR. Eigenaren kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan aangepaste onderdelen en zien hoe elk geselecteerd onderdeel automatisch op hun smakelijke caféracer wordt geplaatst. Gebruikers kunnen vervolgens hun digitaal aangepaste rit vanuit elke hoek bekijken, zonder dat mechanische kennis vereist is. De app kan zelfs realtime suggesties geven voor degenen die hun rit voor het eerst aanpassen.

“Geen enkele trend in motorrijden is groter geweest dan het concept van maatwerk, en nu ontwerpen en verkopen zelfs de belangrijkste OEM’s hun fietsen als een platform voor eindeloze personalisatie”, aldus Casey Stevenson, CEO van RYCA, in een officiële verklaring. “Maar het vinden van onderdelen en accessoires voor een specifieke fiets en ervoor zorgen dat ze allemaal samenwerken, kan een grote uitdaging zijn, aangezien er duizenden onderdelen zijn gemaakt door honderden fabrikanten.”

“Augmented reality haalt het giswerk uit het winkelen voor OEM- en aftermarketonderdelen, omdat je precies kunt zien hoe ze zullen passen en hoe ze eruit zullen zien voordat je ze koopt,” voegde Ryan Rajewski, COO van RYCA toe. “Het kan ook worden gebruikt voor technische ondersteuning, onderhoud en reparatie op manieren die veel verder gaan dan mogelijk is met geschreven handleidingen of video’s. We zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is van onderdelen, verkoop en service. “

Hoewel de FantomView-app momenteel alleen beschikbaar is als onderdeel van de 2020 CS-1X-kit, lanceert RYCA een crowdfundingcampagne in de hoop de app uit te breiden met een breed scala aan Powersports; met als einddoel een volledig gerealiseerd AR-platform dat complete fabrikanten en retailers kan ondersteunen.

LEZEN  Fundamentele chirurgie ‘Onderwijsruimte’ laat medische studenten samenwerken in VR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *