VR Technologie

Drielaags waarschuwingssysteem helpt uw dure objecten te beschermen in VR

Je hebt de video’s online gezien. Iemand met een VR-headset zwaait verwoed met zijn armen in alle richtingen en in alle communicatie

Drielaags waarschuwingssysteem helpt uw dure objecten te beschermen in VR

Stop Sign VR is nu beschikbaar via SteamVR en biedt een verbeterd heads-up display (HUD) dat is ontworpen om je een beter waarschuwingssysteem te geven door een letterlijk stopbord voor je en op je controllers weer te geven wanneer je te dicht bij een echte wereld komt object, of het nu gaat om uw computermonitor, nieuwe 4K Ultra HD-tv, meubels of andere mogelijke obstakels in en rond uw VR-speelruimte.

Drielaags waarschuwingssysteem helpt uw dure objecten te beschermen in VR

Naast de visuele waarschuwingen maakt Stop Sign VR gebruik van ruimtelijk geluid via de op HRTF gebaseerde binaurale weergave van Steam Audio om u te ontmoedigen uw speelruimte te verlaten. Naarmate je dichter bij een echt object komt, zul je een zoemend geluid horen en haptische feedback in de controllers ervaren.

Drielaags waarschuwingssysteem helpt uw dure objecten te beschermen in VR

Het maakt ook gebruik van ruimtelijk geluid via de op HRTF gebaseerde binaurale weergave van Steam Audio. Dit betekent dat je een zoemend geluid hoort in de VR-headset naarmate je dichter bij objecten uit de echte wereld komt, en dat je haptische feedback ervaart in de controllers.

Helaas zal de app je nog steeds niet helpen om iemand recht in de kus te slaan of op huisdieren te trappen die je speelruimte binnenkomen. Sorry Snoopy!

Stop Sign VR instellen is eenvoudig. Download gewoon de app en start vervolgens het Steam VR-dashboard. Klik onderaan op het Stop Sign VR-pictogram en zet de app in de bewerkingsmodus door deze van actief naar inactief te schakelen. Daar zie je vijf virtuele dozen die kunnen worden gebruikt om levenloze objecten te volgen en je VR-speelruimte te creëren. De eerste, een rasterkast, kan worden gebruikt om uw speelruimte te creëren; de overige 4 dozen zijn wat je gaat gebruiken om verschillende items in je kamer te beschermen.

U kunt de hoogte en lengte van elke doos aanpassen aan de items in uw echte kamer. Wat betreft uw plafond, voer gewoon de hoogte in en de app zal automatisch een virtueel dak genereren; heb je een plafondventilator of kroonluchter, gebruik dan gewoon een van de vier verstelbare boxen.

Als uw enige zorg uw tv is, kunt u een enkele doos gebruiken om een ​​waarschuwingssysteem te maken en vervolgens de resterende vier dozen in het plafondgebied plaatsen. Dankzij de aanpasbaarheid kan Stop Sign VR worden aangepast aan een aantal opstellingen en speelruimtes.

“Negeer headsetafstand voor fade-in” is bijvoorbeeld een instelling die is ontworpen voor speelruimtes met lagere plafonds. Stel dat je speelt onder een lager dan gemiddeld plafond; er is ook een plafondventilator, maar deze is net hoog genoeg om niet te raken. Als deze instelling is geactiveerd, activeren de controllers nog steeds de fade-in en geeft de headset nog steeds impactwaarschuwingen en naderingswaarschuwingen weer, maar nu krijg je geen opdringerige waarschuwing als je direct onder de ventilator staat.

Zodra de kamer is ingesteld, ga je terug naar je Steam-dashboard en zet je Stop Sign VR weer actief.

Sommige dozen zijn anders dan andere. Kader vijf zal een bewaker van prikkeldraad creëren die steeds moeilijker te doorzien wordt naarmate je dichter bij een object komt, en uiteindelijk je zicht volledig blokkeert. Stap nog dichterbij en je ontvangt een shmorgishborg van VR-waarschuwingen zoals het opdringerige stopteken en vervelende audio die – nu ik erover nadenk – een beetje klinkt als een hockeyzoemer.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  VR Fitness Platform ‘Bovennatuurlijk’ voegt meditatiecoaching, gezinsplan toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *