Dynamische VR-film ‘Agence’ laat je voor God spelen met kleine AI-wezens
VR Technologie

Dynamische VR-film ‘Agence’ laat je voor God spelen met kleine AI-wezens

Ooit afgevraagd hoe het voelt om voor god te spelen? Om totale controle over een omgeving en zijn bewoners te tonen met behulp van een reeks goddelijke vermogens? Wat voor almachtig wezen zou jij zijn? Vriendelijk en zorgzaam, of wreed en meedogenloos?

Dynamische VR-film ‘Agence’ laat je voor God spelen met kleine AI-wezens

Nu beschikbaar via Steam en Oculus Rift / Rift S voor $ 2,99, biedt Agence, een interactieve VR-film ontwikkeld door Transitional Forms en de National Film Board (NFB) van Canada, je de kans om deze vragen voor jezelf te beantwoorden, waardoor je volledige en volledige controle over een schattig ras van AI-aangedreven wezens, “Agents”, verspreid over een reeks kleine planetoïden.

Dynamische VR-film ‘Agence’ laat je voor God spelen met kleine AI-wezens

Als het opperwezen van deze driepotige Pikmin-achtige beestjes, ben je vrij om hun kleine bestaan ​​te leiden en te ondersteunen of je te bemoeien en te belemmeren. Verbreek gevechten tussen agenten of zorg voor problemen. Voorkom dat ze van de rand van de planeet af rennen of leun achterover en kijk hoe ze in de vergetelheid raken. Plant magische gloeiende bloemen die de houding van Agents drastisch veranderen en geniet van de chaos die daarop volgt; de keuze is aan jou.

Sommige van deze agenten hebben training gekregen van menselijke ingenieurs met behulp van versterkingstraining. Als zodanig reageren ze realistischer op uw interacties op basis van uw gedrag in het verleden. Ze kunnen zelfs leren van uw acties. Volgens Pietro Gagliano, bedenker van Agence en Transition Forms, is de ‘dynamische film’ evenzeer een sociaal experiment als entertainment.

“Ik denk dat de artistieke kernvisie hiervan is om ervoor te zorgen dat mensen de rol van mensen in kunstmatige intelligentie in twijfel trekken, zowel bij de totstandkoming als bij de interactie op dit moment,” zei Gagliano. “Dit zijn vrijwel levende wezens die leren. Ze leren van ons en wij leren ze. Dit is een moment waarop ik hoop dat we in de tijd terugkijken, want weet je, we hebben de juiste keuzes gemaakt. En we besloten ons in te leven in deze wezens die er niet om vroegen om geboren te worden. “

In de officiële Steam-lijst staat dat elk van de agenten in staat is om “angst, nieuwsgierigheid, verveling of opwinding uit te drukken door middel van vocalisaties en gezichtsreacties”. Zelfs de meedogenloze sociopaat zou het moeilijk hebben om deze schatjes in de afgrond te gooien.

Agence ging eerder deze maand in première op het Internationale Filmfestival van Venetië en is nu beschikbaar voor download via Steam en Oculus Rift / Rift S voor $ 2,99.

LEZEN  Virtueel Pokémon-pretpark voor een beperkte tijd open voor het publiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *