Echte piloot vecht tegen virtuele vliegtuigen in "Werelds eerste" AR Dogfight
VR Technologie

Echte piloot vecht tegen virtuele vliegtuigen in “Werelds eerste” AR Dogfight

Volgens het budget FY21 van de president van de Amerikaanse luchtmacht omvat het budget voor FY 2021 Air Force Operation & Maintenance (O&M) een duizelingwekkende verhoging van $ 770 miljoen ten opzichte van de financiering voor 2020. Het steunen van een hele divisie van het Amerikaanse leger is tenslotte niet goedkoop, vooral niet een die draait om de controle en het onderhoud van bijna 1.500 geavanceerde gevechtsvliegtuigen.

Echte piloot vecht tegen virtuele vliegtuigen in

Dit geldt met name als het gaat om het trainen van piloten, wat vaak een duur en lastig proces kan zijn. De meeste bestaande trainingsprocedures hebben betrekking op vliegers in opleiding die vliegen tegen “vijandelijke vliegtuigen”, echte oorlogsvliegtuigen die worden bestuurd door echte piloten die dienen als de “buitenlandse dreiging” tijdens live gevechtsoefeningen. De hoeveelheid tijd, geld en middelen die worden besteed aan het coördineren van dit soort trainingen is aanzienlijk.Daarom hebben Red 6 en EpiSci de handen ineengeslagen om een ​​nieuwe vorm van luchtgevechtstraining te ontwikkelen die even slecht als kosteneffectief is. .

Echte piloot vecht tegen virtuele vliegtuigen in

De twee bedrijven werden voor het eerst opgemerkt door The Drive en voltooiden onlangs een eerste testrun van hun revolutionaire trainingsprogramma, dat AR-technologie en kunstmatige intelligentie gebruikt om piloten een virtuele vijand te bieden die realistisch reageert en reageert op hun bewegingen en de omgeving. het aanbieden van een goedkopere, gemakkelijkere vorm van pilotenopleiding.

Bij deze eerste test, door Red 6 en EpiSci bestempeld als ’s werelds eerste’ AR-luchtgevecht, stapte een piloot in een Freeflight Composites Berkut 560 experimenteel vliegtuig. Eenmaal in de lucht geboren, werd een virtuele tegenstander vervolgens via een op de AR-helm gemonteerd display over het real-world beeld van de piloot geprojecteerd, waardoor hij een realistisch luchtgevecht kon aangaan tegen een gesimuleerde Chinese J-20 stealth-jager, aangedreven door het hybride AI-systeem van EpiSci. .

“Met dit allereerste luchtgevecht binnen het visuele bereik tegen een AI-bandiet, demonstreerde EpiSci’s Tactical AI het vermogen om te werken aan een echt vliegtuig, met vliegklare hardware en sensoren”, aldus Chris Gentile, EpiSci’s Vice President voor Tactical Autonomous Systems. , volgens The Drive. “ Hoewel het in de toekomst mogelijk zal zijn om autonome systemen te gebruiken die jagers besturen, is dit systeem nu klaar om de volgende generatie capaciteiten toe te voegen aan onze trainingsprogramma’s, wat onmiddellijk voordeel oplevert voor het vermogen van de USAF om gevechtspiloten van wereldklasse te ontwikkelen en te behouden. Door ze nu kennis te laten maken met deze technologie, zijn ze nog beter voorbereid om in de toekomst een reeks onbemande tools te gebruiken. “

Blijkbaar omvatte deze eerste test ook het gebruik van Red 6’s Airborne Tactical Augmented Reality System (ATAR), dat AR-technologie gebruikt om de overdracht van cruciale gegevens en beelden tussen het vliegtuig en het commando te beheren.

“Met het ATARS-systeem van Red 6 kunnen echte piloten echte vliegtuigen besturen die met elkaar zijn verbonden in een verbeterde wereld”, legt Dan Robinson, CEO en oprichter van Red 6 uit. “Met de aanvullende integratie van Tactical AI in ons platform kunnen we nu communiceren en reageren op elk dreigend vliegtuig. Dit opent spectaculaire trainingsmogelijkheden, ”voegde Robinson toe. Robinson zat bij de besturing van het echte vliegtuig in het schijngevecht.

LEZEN  Bookful breidt zijn enorme Augmented Reality-bibliotheek uit met Mattels Thomas & Friends en Barbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *