VR Technologie

Educatieve VR-app ‘HistoryMaker VR’ laat leerlingen optreden als beroemde figuren uit de Amerikaanse geschiedenis

Selecteer een personage, pas je podium aan en houd een indrukwekkende toespraak rechtstreeks uit de geschiedenisboeken.

Educatieve VR-app ‘HistoryMaker VR’ laat leerlingen optreden als beroemde figuren uit de Amerikaanse geschiedenis

Ze zeggen dat er geen betere manier is om meer over een persoon te weten te komen dan jezelf in hun schoenen te verplaatsen. HistoryMaker VR neemt dit gezegde ter harte, waardoor studenten de rol van een beroemd figuur uit de geschiedenis van de Verenigde Staten kunnen spelen en een historische monoloog kunnen uitvoeren vanuit een volledig aanpasbare set.

Educatieve VR-app ‘HistoryMaker VR’ laat leerlingen optreden als beroemde figuren uit de Amerikaanse geschiedenis

Volgens ontwikkelaar Schell Games (I Expect you To Die, Until You Fall) is HistoryMaker VR bedoeld voor middelbare scholieren als een hulpmiddel voor het maken van educatieve content dat is ontworpen om retentie te vergroten door actief leren met VR.

Het idee is dat door studenten actief te laten deelnemen aan de ervaring door de rol van een beroemd figuur te spelen, ze meer informatie zullen onthouden dan ze er simpelweg over zouden lezen in een leerboek. Schell Games zegt dat de app naadloos kan worden geïntegreerd in leerplannen en een desktop-aanvulling biedt om mensen die nieuw zijn bij VR te helpen.

“We wilden iets maken waarmee studenten niet alleen kunnen leren, maar, nog belangrijker, de woorden op de pagina kunnen ervaren. Het lezen over mensen en gebeurtenissen uit het verleden voelt zo vaak hol aan, omdat het moeilijk te relateren is ”, zegt Jesse Schell, CEO van Schell Games. “Met HistoryMaker VR hopen we die leegte te vullen en het leren van geschiedenis interactief en boeiend te maken.”

Spelers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan beroemde figuren uit de hele Amerikaanse geschiedenis, die helemaal teruggaan tot de jaren 1700. Speelbare figuren zijn onder meer:

Nadat een personage is geselecteerd, kunnen leerlingen hun set aanpassen op basis van hun personage en een van de vooraf geladen voorbeeldscripts en activiteiten van Schell Games. Dit omvat een handvol achtergronden, een groen scherm en een verscheidenheid aan rekwisieten die overal op het podium kunnen worden geplaatst, wat betekent dat geen twee sets er ooit hetzelfde uit zullen zien.

Zodra ze klaar zijn met het bouwen van hun set. spelers kunnen vervolgens hun prestaties opnemen met behulp van verschillende handige functies. Tijdens het spelen kunnen spelers de spiegelmodus inschakelen, zodat ze hun bewegingen in realtime kunnen bekijken en hun prestaties indien nodig kunnen aanpassen. Spelers kunnen ook meerdere opnames opnemen voordat ze hun uitvoering exporteren en delen met de rest van de klas.

HistoryMaker VR lanceert 13 augustus op SteamVR voor $ 9,99. In een poging de aanwezigheid van VR in de klas uit te breiden, is de app na de release gratis beschikbaar voor docenten.

LEZEN  Logitech G kondigt een nieuwe lijn audioheadsets aan voor Oculus Quest 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *