VR Technologie

Een beginnershandleiding voor ‘Verder’ op Oculus Quest

De VR-multiplayer-shooter Onward van Downpour Interactive is eindelijk beschikbaar op Oculus Quest en brengt de volledige PC VR-ervaring in zijn geheel met zich mee. Dit omvat 5v5 multiplayer matchmaking, singleplayer en coöp-speltypen en een breed arsenaal aan realistische wapens, bewakingstechnologie en andere tactische uitrusting die is ontworpen om je in leven te houden op het slagveld.

Een beginnershandleiding voor ‘Verder’ op Oculus Quest

In tegenstelling tot andere PvP-shooters die beschikbaar zijn op Oculus Quest, is Onward een hyperrealistische mil-sim-tempo-ervaring die een enorme hoeveelheid teamcommunicatie en strategie vereist om te overleven. Dit betekent het onthouden van kaartlay-outs, jezelf vertrouwd maken met een breed scala aan ietwat complexe wapens en uitrusting en vertrouwd raken met het verzamelen van informatie.

Een beginnershandleiding voor ‘Verder’ op Oculus Quest

Het kan veel zijn om in je op te nemen, daarom bieden we een handvol tips die perfect zijn voor degenen die voor het eerst in actie komen op Oculus Quest. Dat gezegd hebbende, zullen degenen die al tijd met de game op PC VR hebben doorgebracht, het volgende advies vrij voor de hand liggend vinden. Nogmaals, deze gids is bedoeld voor gloednieuwe spelers die voor het eerst het slagveld betreden. Dus, zonder verder oponthoud, hier is onze complete beginnershandleiding voor Verder op Oculus Quest.

Een beginnershandleiding voor ‘Verder’ op Oculus Quest

De meest voor de hand liggende tip, naast het voltooien van de tutorial, is om vertrouwd te raken met het brede scala aan wapens en gereedschappen dat tot je beschikking staat. Voor aanvang van elke wedstrijd heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen twee facties, die elk hun eigen unieke wapens hebben om uit te kiezen. Neem de tijd om te experimenteren met een handvol wapens in de Freeroam-spelmodus voordat je in een echte wedstrijd stapt. Elk wapen heeft zijn bekende unieke lay-out, dus het is meestal een goed idee om te oefenen met schieten en herladen voordat je in een vuurgevecht springt.

Een beginnershandleiding voor ‘Verder’ op Oculus Quest

Vergelijk de statistieken van elk wapen, zoals hun terugslag en schade, om het wapen te vinden dat het beste bij je past. Spelers kunnen kiezen uit meerdere klassen, elk met hun eigen wapens en twee uitrustingsvakken. De algemene vuistregel is om één uitrustingsstuk voor dag en één voor nacht aan te passen. Als je bijvoorbeeld vecht op grotere, goed verlichte kaarten, wil je misschien de luchtdrone uitrusten. Overweeg echter om voor kleinere, donkere kaarten te kiezen voor nachtzicht. Elk wapen, gereedschap en hulpstuk kost een bepaald aantal punten, dus je moet je uitrusting verstandig kiezen.

Als je eenmaal op weg bent naar het slagveld, moet je je bukken en dekking zoeken! Dit klinkt als een voor de hand liggend advies, maar het zou je verbazen hoeveel spelers ik op vijanden zie schieten vanuit het midden van een open straat. Net als een echte strijd, kan achter dekking blijven het verschil betekenen tussen leven en dood. Maak volledig gebruik van de 6DoF-functionaliteit van de Quest; maximaliseer uw beschikbare bescherming door muren en andere obstakels zo strak mogelijk te omsluiten en uzelf alleen bloot te stellen wanneer dit absoluut noodzakelijk is.

Hier is een leuke kleine truc: als je van achter dekking opstaat om te schieten, draai je wapen zijwaarts. Hierdoor wordt je lichaam nog minder blootgesteld aan vijandelijk vuur door het vizier van het wapen, en dus je hoofd, dichter bij de dekking te laten zakken. Er zijn zelfs een paar aan de zijkant gemonteerde vizieren beschikbaar, zodat u uw dekking kunt maximaliseren zonder aan nauwkeurigheid in te boeten.

Er bestaat niet zoiets als te veel delen op het slagveld. Geef je teamgenoten elke kleine update die je hebt, hoe triviaal deze ook mag lijken. Zie je een vijand die naar een nieuwe positie verhuist? Roep het uit. Links naar de flank duwen? Roep het uit. Je wapen herladen? Roep het uit. Roep het allemaal uit, je teamgenoten zullen je er dankbaar voor zijn, geloof me. Chatten met je team in de buurt is net zo eenvoudig als in je microfoon praten. Als u echter over langere afstanden communiceert, heeft u toegang tot de radio op uw linkerschouder nodig. Weet u zeker dat u het fonetische alfabet van de NAVO gebruikt?

Naast de communicatie met uw team, is het verzamelen van extra informatie met behulp van bewakingsapparatuur van vitaal belang. Met behulp van apparatuur zoals de luchtdrone en gronddrone, kunt u op afstand nabijgelegen locaties scannen op vijandelijke bewegingen, zodat u uw aanval beter kunt plannen. Wees echter voorzichtig, want vijandige spelers kunnen je drones neerschieten en vernietigen, waardoor ze de rest van de wedstrijd ontoegankelijk worden. Onthoud dat informatie het krachtigste wapen van allemaal is.

Negen van de tien keer is de winnaar van een vuurgevecht in Onward degene die als eerste heeft geschoten, dus aarzel niet om die trekker over te halen. Het is duidelijk dat je nooit moet spuiten en bidden, maar soms kan een beetje vroeg schieten echt nuttig zijn. Een techniek die je misschien ziet rondzweven, is “voorvuren”. Dit is wanneer je begint te schieten op een vijand voordat je visueel contact maakt, zodat je gegarandeerd de eerste opname hebt. Deze techniek vereist natuurlijk dat je de positie van de vijand kent voordat je aanvalt. Toch is dit bij correct gebruik een zeer effectieve manoeuvre.

En daar heb je geraakt! Vijf eenvoudige tips die gegarandeerd uw prestaties op het slagveld verbeteren. Nogmaals, degenen die eerder Onward hebben gespeeld, vinden deze informatie misschien een beetje voor de hand liggend. Dit is bedoeld voor gloednieuwe spelers die binnenkomen

LEZEN  Legendarische ‘Hitman’-franchise op weg naar VR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *