VR Technologie

Eerste blik: ‘Star Wars: Squadrons’-gameplay onthult een adembenemende VR-ruimtegevechtservaring

Vecht voor zowel het rijk als de nieuwe republiek vanuit de cockpit van je aanpasbare starfighter.

Eerste blik: 'Star Wars: Squadrons'-gameplay onthult een adembenemende VR-ruimtegevechtservaring

Eerder deze week kondigden EA, Lucasfilm en Motive Studios Star Wars: Squadrons aan, een aankomend ruimtegevechtspel dat zich afspeelt na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi. Gisteren kregen we onze eerste blik op de high-stakes dogfighter via een diepgaande gameplay-trailer, die een rijke singleplayer-campagne en tactische multiplayer-gevechten onthulde.

Eerste blik: 'Star Wars: Squadrons'-gameplay onthult een adembenemende VR-ruimtegevechtservaring

De trailer van gisteren onthulde ook een klein voorbeeld van de verschillende starfighters die je tijdens je carrière kunt piloten, evenals de vele verschillende cosmetica en ontgrendelbare componenten die je kunt gebruiken om je schepen aan te passen voor de strijd.

Eerste blik: 'Star Wars: Squadrons'-gameplay onthult een adembenemende VR-ruimtegevechtservaring

Star Wars: Squadrons speelt zich volledig af vanuit de stoel van je cockpit en belooft een diepgaande vliegervaring die anders is dan alles wat in eerdere Star Wars-games werd aangeboden. Voordat u iets doet, moet u zich vertrouwd maken met de instrumenten die zich voor u bevinden. Deze tools geven kritische feedback over uw schip, inclusief targeting, schilden, energiebeheer, scheepsstatus, sensoren en andere belangrijke informatie die u nodig heeft om te overleven.

Er zijn in totaal acht schepen, elk met hun eigen voor- en nadelen op basis van hun type. Fighters zijn de meest veelzijdige en flexibele schepen, perfect voor elke situatie die zich kan voordoen. Bommenwerpers daarentegen blinken uit in het neerhalen van grotere kapitaalschepen met hun zware wapens.

De meest interessante klasse zijn naar mijn mening de ondersteuningsschepen, die elk zijn ontworpen om bevriende schepen te helpen met extra voorraden en veiligheid, terwijl ze de vijandelijke bewegingen verstoren met behulp van instrumenten zoals de trekstraal. Er is ook de Interceptor-klasse, geweldig voor het jagen op vijandelijke jagers dankzij hun ongelooflijke snelheid en hoge manoeuvreerbaarheid.

Voordat je naar de online multiplayer gaat, moet je eerst wat vliegtijd registreren met elk van de acht schepen die beschikbaar zijn in Squadrons. Terwijl je je een weg baant door de singleplayer-campagne, ga je met elk schip aan de slag en krijg je een beter inzicht in hun respectievelijke voor- en nadelen voordat je online gaat vechten.

Tijdens de campagne zullen spelers heen en weer springen tussen twee hoofdrolspelers en het verhaal ervaren vanuit het perspectief van zowel het rijk als de nieuwe republiek. Voordat je aan je reis begint, heb je de kans om het ras, het geslacht en de persoonlijke kenmerken van elk personage aan te passen. Als je klaar bent, kun je een explosieve campagne beginnen met een verscheidenheid aan gevaarlijke missies die zich afspelen in het Star Wars-universum.

Verschillende fans met adelaarsogen hebben al gewezen op een handvol kleine cameo’s die overal in de originele lanceringstrailer voorkomen; Ik hoop dat we tijdens de campagne nog meer vriendelijke gezichten zullen zien.

Nadat je je vertrouwd hebt gemaakt met elk schip, kun je de online multiplayer betreden voor een aantal intense 5v5-luchtgevechten. Voor elke wedstrijd kunnen jij en je team elkaar ontmoeten in de sociale briefingruimte om je aanval te plannen en je schepen op de juiste manier aan te passen. Volgens EA is het van tevoren plannen van strategieën de sleutel tot het behalen van de overwinning, net als het aanpassen van je schip om die van je teamgenoten beter te complementeren. Als jullie bijvoorbeeld alle vijf als Fighters spelen, kan het slim zijn om ten minste één teamgenoot te degraderen als Support en een andere als Bomber. Elk engagement vereist zijn eigen unieke aanpak, dus zorg ervoor dat u met uw teamgenoten communiceert.

Tot nu toe heeft EA twee multiplayer-spelmodi bevestigd. De eerste, Dogfight, laat je het uitvechten met andere spelers in all-out 5v5-gevechten. De kenmerkende modus van Squadron, Fleet Battles, draait om meertrapsgevechten waarin teams van vijf vijandelijke hoofdschepen moeten aanvallen of verdedigen in een poging elkaars vloot uit te roeien. Hier is hoe het werkt: teams moeten eerst samenwerken om de frontlinie te verbeteren door een luchtgevecht in het midden van de kaart te winnen. Van daaruit moeten ze twee middelgrote hoofdschepen aanvallen of verdedigen voordat ze zich richten op de drie subsystemen van het primaire vlaggenschip van de vijand.

Zoals eerder vermeld, biedt Squadrons je de kans om verschillende cosmetica en scheepsmodificatoren te ontgrendelen door gewoon het spel te spelen. Dit omvat alles van scheepshuiden en bobbelhoofden tot meer dan 50 scheepscomponenten die de controle, schade en bescherming van je schip kunnen veranderen.

Deze aanpassingen zullen een cruciale rol spelen in je vele veldslagen, omdat je je schip constant aanpast om aan de behoeften van elke individuele missie en schermutseling te voldoen.

Hoewel de eerste onthulling en het prijskaartje van $ 39,99 me enigszins zorgen baarden over de algehele diepte van de games, heeft de gameplay-trailer van gisteren me veel optimistischer gemaakt. Persoonlijk kan ik niet wachten om te zien hoe de getoonde ervaring zich vertaalt naar een VR-headset. Wie weet? Dit is misschien wel een van de weinige multiplayer-titels waarin VR-spelers een duidelijk voordeel hebben ten opzichte van andere platforms.

Star Wars: Squadrons is nu beschikbaar voor pre-order en zal naar verwachting op 2 oktober verschijnen voor $ 39,99.

LEZEN  Elke Oculus Quest 2-game aangekondigd op Facebook Connect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *