VR Technologie

Emmy Award-winnende Baobab Studios cast ‘Jojo Rabbit’-ster Archie Yates in komende VR-film

Paper Birds gaat later dit jaar in première op het 2020 International Venice Fim Festival.

Emmy Award-winnende Baobab Studios cast ‘Jojo Rabbit’-ster Archie Yates in komende VR-film

Met een Emmy bekroonde VR-animatiehuis Baobab Studios (Asteroids! Crow: The Legend, Bonfire) werkt samen met 3DAR (Gloomy Eyes, Nespresso VR) en Oculus aan een gloednieuwe VR-animatiefilm getiteld Paper Birds, die later dit jaar in première gaat op het Internationaal Filmfestival van Venetië 2020.

Emmy Award-winnende Baobab Studios cast ‘Jojo Rabbit’-ster Archie Yates in komende VR-film

In dit geminiaturiseerde muzikale avontuur volgen kijkers Toto, een uitzonderlijk getalenteerde muzikant en bekwame bandoneonspeler, wiens ongelooflijke composities de aandacht trekken van een zwerm exotische papieren vogels die het vermogen hebben om een ​​portaal te ontgrendelen tussen de fysieke wereld en een donkere onderwereld onzichtbaar voor het publiek. Paper Birds volgt Toto terwijl hij meer leert over zijn vermogen om deze twee werelden met elkaar te verbinden met behulp van zijn ongelooflijke muziek. Volgens Baobab en 3DAR is elk aspect van Paper Birds, van de omgevingen en personages tot de texturen, ontworpen om eruit te zien alsof ze met de hand zijn gemaakt door ambachtslieden.

“De alliantie van 3DAR met Baobab is erg spannend en hun geweldige ervaringsniveau vergroot het potentieel van Paper Birds enorm”, zei schrijver / regisseur German Heller in een officiële release. “Niet alleen door geweldige creatieve en productie-input, maar ze brengen ook een frisse kijk om uit te breiden wat we denken te kunnen doen met het project – ik denk dat ze de perfecte partner zijn voor een wereld en personages zo rijk als in Paper Birds. “

Eerder vandaag maakte het team bekend dat Archie Yates, de schattige kindacteur en ster van Disney’s aanstaande Home Alone-reboot, de hoofdrol zal spelen van Toto. Je herkent Yates misschien van zijn rol als Yorki in Jojo Rabbit van Taika Waititi. De gevierde Argentijnse tangobandoneonist Juan Jose Mosalini zorgt voor de muziek.

“Ik hou gewoon persoonlijk van het idee van virtual reality en ik wist niet eens dat het vertellen van verhalen in [VR] iets was dat je zou kunnen doen – het ontwerp van Paper Birds is ongelooflijk,” zei Archie Yates. “Het is gewoon zo gaaf; Ik ben over de maan.”

“We zijn ontzettend enthousiast om het onstuitbare talent van Archie Yates te verwelkomen bij Paper Birds en om deel uit te maken van het veelbelovende regiedebuut van German en Federico”, aldus Kane Lee, Head of Content van Baobab. “Het getalenteerde team van 3DAR deelt een ‘can-do’-mentaliteit en een diepe creatieve vonk die we graag willen achterhalen, omdat het, net als wij, voortkomt uit een plek van passie voor animatie.’ ‘

Paper Birds gaat later dit jaar in première op het filmfestival van Venetië in 2020. Gebruikers kunnen vervolgens de eerste van twee delen downloaden via de Oculus Store.

LEZEN  ‘In Death: Unchained’ op Oculus Quest is de VR Rogue-Lite waarop je hebt gewacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *