Facebook lekt Oculus Quest 2, hogere resolutie, kleiner ontwerp onthuld
VR Technologie

Facebook lekt Oculus Quest 2, hogere resolutie, kleiner ontwerp onthuld

Facebook lekt het is “headset met de hoogste resolutie tot nu toe” voorafgaand aan de Facebook Connect van deze week.

Facebook lekt Oculus Quest 2, hogere resolutie, kleiner ontwerp onthuld

* UPDATE [9/14/20]: we hebben het artikel bijgewerkt om een ​​specifieke functie te verwijderen die onjuist wordt vermeld. *

Facebook lekt Oculus Quest 2, hogere resolutie, kleiner ontwerp onthuld

Gisteravond lekte Facebook “per ongeluk” twee inleidende video’s uit voor zijn lang gekletste Oculus Quest 2-headset via zijn Blueprint Developer-website, alles behalve een officiële onthulling aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, Facebook Connect (voorheen Oculus Connect).

Volgens de video’s ‘Meet Quest 2’ en ‘Inside the Upgrade’ biedt de Quest 2 een flink aantal upgrades in vergelijking met de originele stand-alone headset, inclusief 6 GB RAM, 2K per oog resolutie met ‘bijna 4K’ beelden, en 50 % meer pixels. Aangedreven door een gloednieuwe Qualcomm Snapdragon XR2-chipset, heeft deze nieuwe en verbeterde headset zeven camera’s, een kleiner, lichter ontwerp en aanzienlijk meer verwerkingskracht. Volgens de video’s zullen deze upgrades meer gedetailleerde games mogelijk maken en tegelijkertijd een soepelere ervaring in de headset bieden.

“Een razendsnel Qualcomm Snapdragon XR2-platform betekent dat ervaringen soepeler en sneller zijn dan ooit”, zegt de host in “Inside the Upgrade”. “En zes gigabyte RAM betekent dat ontwikkelaars diepere, meeslepende verhalen tot leven kunnen brengen. Om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt voor de nieuwste games, is Quest 2 beschikbaar met 256 GB extra ingebouwde opslagruimte. Dit alles met alleen de headset .; geen vervelende kabels of sensoren die aan de muur hangen. “

Deze nieuwe lekken werpen ook licht op verschillende opwindende ergonomische upgrades. Samen met het nieuwe volledig witte ontwerp, beschikt Quest 2 over nieuwe en verbeterde Touch-controllers die zijn ontworpen om comfortabelere interacties te bieden. De headset zelf heeft ook een nieuwe “Soft Touch Strap”, vergelijkbaar met die van de Oculus Go, waardoor het nog gemakkelijker wordt om in en uit VR te stappen.

Afgelopen augustus plaatste Walmart per ongeluk een aanbieding voor een gloednieuwe Oculus-headset met een prijs van $ 299 tot $ 399, afhankelijk van de grootte. Als de hierboven genoemde specificaties echter kloppen, is het meer dan waarschijnlijk dat we een hoger prijskaartje kunnen verwachten, vooral als dit wordt aangeprezen als een release van de volgende generatie.

LEZEN  Top vijf muziekapps die nu beschikbaar zijn op VR-headsets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *