VR Technologie

Familieherinneringen creëren van over de hele wereld met de Alcove VR-app

Reis de aarde rond, deel familiefoto’s en speel games met dierbaren van alle leeftijden in deze unieke sociale VR-ervaring.

Familieherinneringen creëren van over de hele wereld met de Alcove VR-app

Verbinding maken met familie is niet altijd gemakkelijk, vooral niet in het huidige klimaat. De wereldwijde uitbraak van COVID-19 heeft geleid tot de door de overheid opgelegde lockdowns over de hele wereld, waarbij talloze families, vrienden en geliefden van elkaar zijn gescheiden. Nu meer dan ooit hebben we een wanhopige behoefte aan menselijke verbinding. Dit is waar Alcove binnenkomt.

Familieherinneringen creëren van over de hele wereld met de Alcove VR-app

AARP Innovation Labs ’Alcove is gratis beschikbaar op de Oculus Go VR-headset van Facebook en is een gloednieuw sociaal platform waarmee maximaal vier dierbaren verbinding kunnen maken in VR voor een ouderwets familietijdje. Alleen in plaats van in het hol te gaan zitten, maken vrienden en broers en zussen verbinding via hun eigen virtuele huis, waar ze kunnen deelnemen aan een breed scala aan interactieve spellen en ervaringen die perfect zijn voor gebruikers van alle leeftijden.

Familieherinneringen creëren van over de hele wereld met de Alcove VR-app

Upload familiefoto’s, zowel 2D als 360 graden, en ga zitten voor een next-gen slideshow; ontmoet elkaar en verken de Zwitserse Alpen vanuit het comfort van een vliegende heteluchtballon; deelnemen aan meeslepende bemiddeling en een verscheidenheid aan hersenopbouwende activiteiten; pas uw virtuele huis aan met familiefoto’s; of ontspan en geniet van een aantal boeiende AARP-tv, artikelen en documentaires. U kunt zelfs uw eigen video’s uploaden en een virtuele vertoning van uw favoriete homevideo’s hosten.

Familieherinneringen creëren van over de hele wereld met de Alcove VR-app

Elke kamer van uw virtuele huis heeft nieuwe toegangspoorten om te verkennen. Door bijvoorbeeld de wereldkaart te selecteren, kun je teleporteren naar exotische locaties over de hele wereld, van Tokio en Rome tot Wenen en Praag. Of je kunt gewoon naar de woonkamer gaan voor een spelletje dammen.

Familieherinneringen creëren van over de hele wereld met de Alcove VR-app

Alcove is echter meer dan alleen een sociaal VR-platform. De app is ontworpen om sociaal isolement te bestrijden door vrienden en familieleden op een meer intieme manier met elkaar in contact te laten komen, ongeacht de leeftijd. Als gevolg hiervan zijn veel van de activiteiten en functies die deel uitmaken van Alcove op maat gemaakt voor meer ervaren gebruikers die misschien minder vertrouwd zijn met VR-technologie. Dit omvat een handvol gezondheids- en welzijnstoepassingen, variërend van therapeutische oefeningen tot cognitieve trainingsgames, die allemaal zijn gericht op het actief en scherp houden van uw hersenen.

Terwijl de snelle ontwikkeling van de moderne technologie vaak een wig kan drijven tussen de verschillende generaties, is Alcove een zeldzame kans om ons samen te brengen, door een soort virtuele ‘middenweg’ te bieden die resoneert met alle leeftijden. Je komt niet vaak een VR-ervaring tegen die zowel de kleinkinderen als de grootouders kan plezieren, en dat is precies wat Alcove zo’n effectief platform maakt.

De Alcove-bèta is gratis beschikbaar via de Oculus Go, de 3DoF stand-alone headset van Facebook. Gebruikers kunnen nog in de beginfase een regelmatige reeks updates verwachten, aangezien AARP Innovation Labs nieuwe inhoud blijft introduceren in de vorm van aanvullende ervaringen en functies.

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Alcove, een product gemaakt door AARP Innovation Labs.

LEZEN  Tactical Haptics SaberGrip-controller tilt VR-zwaardgevechten en vissen naar een hoger niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *