Fundamentele chirurgie ‘Onderwijsruimte’ laat medische studenten samenwerken in VR
VR Technologie

Fundamentele chirurgie ‘Onderwijsruimte’ laat medische studenten samenwerken in VR

Instructeurs kunnen praktische training aan meerdere studenten tegelijk geven via klaslokalen voor meerdere gebruikers.

Fundamentele chirurgie ‘Onderwijsruimte’ laat medische studenten samenwerken in VR

Als het gaat om een ​​opleiding voor een specifiek beroep, gaat er niets boven een goede ouderwetse praktijkervaring. Dit geldt in het bijzonder voor degenen in de medische sector, waar het uitvoeren van feitelijke medische taken onder toeziend oog van een arts met jarenlange ervaring een cruciaal onderdeel is van het trainingsproces.

Fundamentele chirurgie ‘Onderwijsruimte’ laat medische studenten samenwerken in VR

Nu COVID-19 een heroverweging van persoonlijke trainingsprocedures afdwingt, pioniert het medische opleidingsplatform FundamentalVR met een nieuwe manier voor studenten om hands-on te leren via VR, waar ze kunnen falen zonder het risico van enige gevolgen voor de echte wereld.

Fundamentele chirurgie ‘Onderwijsruimte’ laat medische studenten samenwerken in VR

Hun Fundamental Surgery-platform, dat ook HaptX-technologie gebruikt om realistische haptische feedback te geven tijdens een VR-simulatie, geeft je die belangrijke “hands-on” training die er echt uitziet en aanvoelt, bijna alsof je in de operatiekamer staat. De ervaring repliceert ook het gevoel van het vasthouden van chirurgische instrumenten en het snijden in menselijk weefsel dat tot op minder dan een millimeter nauwkeurig is.

Fundamentele chirurgie ‘Onderwijsruimte’ laat medische studenten samenwerken in VR

Onderwijsexperts erkennen ook het belang van een klaslokaal met andere studenten. Maar omdat de COVID-19-pandemie dat moeilijk maakte voor alle leeromgevingen, moest FundamentalVR een manier bedenken om die opleidingskloof te overbruggen.

Wat ze bedachten was Teaching Space, een onbeperkt virtueel klaslokaal voor meerdere gebruikers dat is ontworpen om medische scholen over de hele wereld te helpen die zijn getroffen door de pandemie; een virtuele ruimte waar ze die cruciale hands-on training kunnen krijgen terwijl ze met andere leerlingen werken in een virtuele omgeving waarin wordt samengewerkt.

COVID-19 heeft voor grote uitdagingen gezorgd op medisch gebied als het gaat om chirurgische training. In veel gevallen heeft het traditionele trainingsprogramma’s volledig ontwricht, die altijd vertrouwden op echte face-to-face klaslokalen. Zoom- en Skype-conferenties bieden alternatieve leeromgevingen, maar deze zijn beperkt. 2D-platforms kunnen de onderwijs- en leermogelijkheden die worden geboden door klassikale training niet volledig vervangen.

Deze nieuwe VR-leerruimte biedt instructeurs een veilige omgeving om stagiaires te ontmoeten, ongeacht waar ze zich bevinden.

De virtuele klasomgeving bevat een virtueel whiteboard dat instructeurs kunnen gebruiken om aanvullende aantekeningen te presenteren terwijl ze procedures met hun klas bespreken. Van daaruit kunt u naar de virtuele operatiekamer van Fundamental Surgery gaan, waar u demo’s van operaties kunt uitvoeren en nog meer praktijkervaring kunt opdoen.

In een officieel persbericht zei Peter Rainger, Chief Learning Officer bij FundamentalVR: “Onze nieuwe Teaching Space, die een samenwerkingsomgeving biedt voor chirurgisch onderwijs in VR, stelt bewoners en KOL’s van over de hele wereld in staat om samen te komen voor onderwijssessies, om casussen en hun kennis en vaardigheden delen, ”eraan toevoegend:“ In onze nieuwe Teaching Space kan ik eenvoudig een pen pakken en concepten op een whiteboard tekenen en cursisten in staat stellen te annoteren en opmerkingen te schrijven, allemaal in realtime, terwijl ik praat als als we in dezelfde kamer waren. De mogelijkheden voor deze nieuwe flexibele lesruimte in de toekomst zijn eindeloos! ”

Beschouw het medische trainingssysteem van FundamentalVR als een ‘vluchtsimulator’ voor zowel medische studenten als hun instructeurs. Als u een fout gaat maken, is dit de omgeving om het te doen. Omdat de ervaring volledig meeslepend is – met behulp van realistische audio, video en haptische feedback – zijn de emoties die je ervaart echt.

Dit is het soort ervaring dat u nodig heeft om een ​​betere chirurg te worden. Door deze nieuwe update kunnen medische studenten over de hele wereld hun opleiding voortzetten zonder zich zorgen te hoeven maken over de aanhoudende pandemie.

Teaching Space is nu zonder extra kosten beschikbaar voor huidige klanten van Fundamental Surgery.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  Elke Oculus Quest 2-game aangekondigd op Facebook Connect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *