VR Technologie

Games Done Quick Hosts eerste VR Speedrun met ‘Half-Life: Alyx’

Kijk hoe VR-speedrunner Buffet Time zich een weg baant door een verbazingwekkende loop van 40 minuten.

Games Done Quick Hosts eerste VR Speedrun met ‘Half-Life: Alyx’

Games Done Quick (GDQ), de immens populaire liefdadigheidsorganisatie die bekend staat om zijn tweejaarlijkse speedrun-evenementen voor videogames, vond deze week zijn eerste VR-speedrun als onderdeel van het lopende Summer Games Done Quick 2020-evenement. Normaal gesproken uitgevoerd op het podium voor een enorme menigte bestaande uit hardcore fans – afhankelijk van de game die is – werden de deelnemers dit jaar gedwongen hun runs te leiden vanuit de veiligheid van hun huis.

Ondanks deze nieuwe beperkingen trekt Summer Games 2020 echter grote aantallen op Twitch, grotendeels dankzij de unieke selectie titels van dit jaar. Dit omvat een fascinerende speedrun van Valve’s Half-Life: Alyx door speler ‘Buffet Time’, waarmee de eerste VR-speedrun werd gemarkeerd die ooit aan het langlopende tweejaarlijkse evenement werd aangeboden.

In deze spectaculaire run van 40 minuten laat Buffet Time een aantal werkelijk unieke technieken zien terwijl hij door de 12-15 uur durende campagne blaast met behulp van enkele interessante technieken. Het is een redelijk leerzame run; commentatoren splitsen elk van de bewegingen van Buffet Time in realtime op, waardoor er wat meer duidelijkheid ontstaat. Tijdens verschillende delen van de run snelt Buffet Time bijvoorbeeld door bepaalde metalen poorten zonder op een van de sluizen te hoeven schieten. De commentatoren leggen uit hoe de poorten in HL: A “een suggestie” zijn; spelers kunnen het handvat echt vastgrijpen en zichzelf erdoor trekken zonder te knippen.

Later valt Buffet Time op handen en knieën en begint onder de in-game wereld te kruipen om een ​​bepaald obstakel te omzeilen. Buffettijd wordt ook wel de ‘Hatch Skip’ genoemd en begint met het naar beneden aanpassen van de hoogte en heen en weer kruipen onder de kaart. Terwijl hij fysiek van links naar rechts beweegt in de echte wereld, roteert hij zijn speelruimte en kruipt hij verder in een nieuw gebied van de kaart. Hij stijgt dan van onder de grond op en komt uit op een nieuwe locatie, waarbij hij een groot obstakel omzeilt en hem een ​​aanzienlijke hoeveelheid tijd in het proces bespaart.

Hoewel het misschien niet de snelste Half-Life: Alyx-run ooit was, vertegenwoordigt de poging van Buffet Time een grote sprong voorwaarts in VR-gaming als de eerste VR-titel die deel uitmaakte van Games Done Quick. Als een oude fan van GDQ, was het opwindend om VR-gaming officiële erkenning te krijgen van de speedrunning-community. Persoonlijk zou ik graag zien dat extra VR-titels, zoals SUPERHOT VR en Boneworks, hun weg vinden naar het gevierde evenement.

LEZEN  Social Deduction Game 'Among Us' is hier om vriendschappen in VR te ruïneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *