VR Technologie

Handvolg-polsband brengt meer gedetailleerde handbewegingen naar VR & AR

Een polsbandje met vier thermische sensoren belooft een meer gedetailleerde handvolgervaring.

Handvolg-polsband brengt meer gedetailleerde handbewegingen naar VR & AR

De geesten van het SciFi Lab van Cornell University hebben samen met de hulp van de University of Wisconsin-Madison een uniek polsbandapparaat bedacht dat vier kleine (9,30 mm) gesynchroniseerde thermische camera’s gebruikt om nauwkeurigere VR- en AR-handvolgervaringen te leveren.

Handvolg-polsband brengt meer gedetailleerde handbewegingen naar VR & AR

Het apparaat heet FingerTrak en ziet er een beetje uit als een opgevoerde versie van Spider-Man’s webschieters. In plaats van webben af ​​te vuren, legt dit apparaat uw handbewegingen vast en draagt ​​het die gegevens vervolgens over naar een vastgebonden Raspberry Pi-apparaat dat is aangesloten op een computer. Die computer voert dan een deep learning-model uit dat alle 20 vingergewrichtposities kan voorspellen.

Elke thermische camera volgt de bewegingen van het boven-, onder-, linker- en rechtergedeelte van uw hand en voegt vervolgens elk beeld in realtime samen tot een enkel gestikt thermisch beeld. Omdat FingerTrak warmtebeelden gebruikt om uw handbewegingen te volgen, is het systeem in staat om de hand nauwkeuriger te volgen in vergelijking met opties zoals de Leap Motion Controller of de Oculus Quests.

Om hun vorderingen op het gebied van handvolgtechnologie aan te kondigen, heeft het SciFi Lab een whitepaper uitgebracht, samen met een video waarin hun werk aan zijn thermische camera-volgapparaat wordt beschreven. In de video krijg je een POV van de blote handen van de gebruiker terwijl de persoon de dagelijkse activiteiten afhandelt, zoals door een notitieboek bladeren en een dagboek schrijven, een kopje koffie vasthouden en hun mobiele apparaat oppakken.

Zelfs subtiele handbewegingen kunnen worden gevolgd. Thermische camera’s met een lage resolutie (32 x 24) kunnen uw blote handhouding schatten door de omtrek van uw handsilhouetten te volgen.

De video laat ook zien hoe FingerTrak u de mogelijkheid geeft om een ​​robothand in realtime te besturen. Terwijl de gebruiker zijn vingers beweegt, een vuist maakt en zijn handen sluit en opent, weerspiegelt de robothand elke beweging in realtime. Dit soort technologie kan ongelooflijk nuttig blijken te zijn in verschillende gevaarlijke situaties, zoals het onschadelijk maken van een bom, het verkennen van gevaarlijke omgevingen of zelfs het op afstand verstrekken van basiszorg thuis.

Volgens Sci-Fi Lab is er echter nog veel werk aan de winkel voordat hun product klaar is voor massaproductie. Net als bij de meeste andere vormen van handvolgtechnologie voor consumenten, is FingerTrak niet in staat enige vorm van haptische feedback te geven, waardoor het moeilijk wordt om taken uit te voeren waarbij u ervan uitgaat dat u de wereld om u heen kunt ‘voelen’. Een ander probleem is dat FingerTrak een klein hoekfoutpercentage heeft dat schommelt tussen 6,46 en 8,06 graden. Hoewel dat misschien niet zo erg klinkt, kan dit een wereld van verschil maken tijdens activiteiten die precisie vereisen, zoals het doorknippen van specifieke draden van een bom.

Als u meer wilt weten over FingerTrak, presenteert The SciFi Lab zijn werk op de ACM International Joint Conference on Pervasive and Ubiquitous Computing 2020 in september. Je kunt hier ook hun whitepaper bekijken.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  De AR-zwembril van FORM werkt nu in open water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *