VR Technologie

Het 64e BFI London Film Festival kondigt LFF Expanded aan, een nieuw onderdeel van XR en meeslepende kunst

Het BFI London Film Festival, in samenwerking met American Express, kondigt vandaag LFF Expanded aan: het nieuwe speciale onderdeel XR en Immersive Art van het festival.

Het 64e BFI London Film Festival kondigt LFF Expanded aan, een nieuw onderdeel van XR en meeslepende kunst

Met cinema als uitgangspunt wordt LFF Expanded een uitgebreide ruimte voor programmering, inclusief VR, AR, Mixed Reality en live meeslepende uitvoeringen. LFF Expanded bevat gedurfde, innovatieve makers van over de hele wereld die een reeks creatieve technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat het publiek niet voor een kunstwerk, een film of een performance staat, maar er middenin.

Tricia Tuttle, directeur van het BFI London Film Festival, zei: “Ondanks de uitdagingen van het jaar zijn we zo blij dat we zo’n ambitieuze eerste LFF Expanded kunnen leveren. Dit nieuwe programma van XR, meeslepende en interactieve werken zal naast ons filmprogramma staan, aangezien we ook uitbreiden met series, televisie en episodisch filmmaken. We willen graag een platform creëren voor het presenteren van briljant nieuw werk op het festival dat de vervagende grenzen van veel van deze visuele vertelvormen weerspiegelt en een toekomst waarin makers zich steeds gemakkelijker tussen hen bewegen. “

LFF Expanded is geopend tijdens het BFI London Film Festival (17 tot 18 oktober).

Terwijl plannen voor na 2020 een grootschalige fysieke installatie omvatten, innoveert het festival in reactie op sociale afstandsbeperkingen door de opdracht te geven voor een op maat gemaakte, dynamische nieuwe virtuele tentoonstellingsruimte, “The Expanse”. Deze gloednieuwe virtuele tentoonstellingsruimte zal het LFF Expanded-programma huisvesten, aangekondigd met de volledige officiële LFF-selectie op 8 september. LFF Expanded wordt geprogrammeerd door Ulrich Schrauth (LFF XR & Immersive Programmer) die ook nauw heeft samengewerkt met INVR.Space bij het ontwerp van de virtuele tentoonstellingsruimte.

The Expanse zal een virtuele galerij bevatten die bestaat uit twintig 360 video- en meeslepende werken, plus een virtueel theater met een line-up van live talks en evenementen gedurende het festival. Het platform is gebouwd door INVR.SPACE, een bekroonde full-service VR-studioruimte en meeslepende media-onderzoeksfaciliteit.

Daarnaast biedt het festival een openingsevenement in The Expanse, en een speciale XR & Immersive Audience Award zal worden aangekondigd tijdens de Virtual LFF Audience Awards Ceremony op de slotdag van het festival. Je kunt hier een volledige lijst van de programmering bekijken; lezingen en evenementen worden voorafgaand aan het festival aangekondigd.

Doelgroepen kunnen met elkaar in contact komen en de werken bekijken met behulp van tethered en niet-tethered (Oculus Quest) headsets. Voor degenen die thuis geen headset hebben, zal het Festival een aantal headsets beschikbaar hebben voor gebruik bij de BFI Southbank. Er komt ook een 2D-browserversie van het platform voor diegenen die de theaterevenementen thuis willen bekijken. Om de werken buiten het platform te bekijken, hebben bezoekers toegang tot het 360-videoprogramma van het festival via Oculus TV en de speciale LFF 360 Player via WebXR, toegankelijk op mobiele VR-headsets.

Vorige week kondigde LFF Expanded ook een nieuw partnerschap aan met het English National Theatre en zijn Immersive Storytelling Studio, die samenwerkt met artiesten en opkomende technologieën om nieuwe inhoud en ervaringen te ontwikkelen. Het Nationaal Theater zal de tentoonstelling de komende jaren samen met LFF leveren en in 2020 de VR-meeslepende ervaring All Kinds of Limbo presenteren als onderdeel van LFF Expanded.

Toby Coffey, hoofd digitale ontwikkeling bij het National Theatre zei: “Meeslepende verhalen zijn een ongelooflijk genre dat zich laat inspireren door zowel film als theater en ik kan me geen passender partnerschap bedenken dan een samenwerking tussen het National Theatre en de BFI om vier dit. Het vieren en erkennen van de rijkdom van culturele diversiteit staat centraal in de Britse samenleving in 2020. Als zodanig zijn we verheugd om als onderdeel van het festival de ALL SOORTEN LIMBO van het National Theatre te presenteren. Dit project viert de invloed van de Caribische cultuur op de Britse muziekscene van eind jaren 40 tot nu. “

XR-programmeur Ulrich Schrauth zei: “Hoewel het inaugurele XR-programma voor het BFI London Film Festival er anders uit zal zien dan we oorspronkelijk voor ogen hadden … komt soms uit noodzaak tot innovatie en we zijn enorm verheugd om onze LFF Expanded-plannen voor 2020 te presenteren. volledig artistiek programma in de virtuele wereld maakt het nog toegankelijker voor alle soorten publiek en creëert nieuwe mogelijkheden voor creatieve formaten en artistieke impressies. We zijn erg trots en dankbaar dat al deze geweldige artiesten ons hun werk hebben toevertrouwd. En het voelt dat we samen de toekomst van een immersieve kunsttentoonstelling vormgeven ”.

Het 64e BFI London Film Festival in samenwerking met American Express vindt plaats van woensdag 7 tot 18 oktober. Het volledige festivalprogramma. Tickets zijn te koop vanaf maandag 21 september.

Alaster is de UK Editor-at-Large voor VRScout. Buiten VRScout produceert hij VR-content voor toonaangevende merken over de hele wereld.

LEZEN  Oculus Quest 2 VR-hoes nu beschikbaar voor pre-order

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *