VR Technologie

Interactieve VR-komedie waarin je een nepmaanlanding organiseert voor de Taiwanese regering

Great Hoax: The Moon Landing arriveert in september op Viveport als onderdeel van het filmfestival van Venetië.

Interactieve VR-komedie waarin je een nepmaanlanding organiseert voor de Taiwanese regering

In september begint het 77e jaarlijkse filmfestival van Venetië in Lido di Venezia, Italië. Terwijl een “meer ingetogen” versie van het hoofdevenement gepland staat ter plaatse, zal Venice VR Expanded, een deel van het festival dat volledig gewijd is aan VR-gebaseerde projecten, dit jaar online worden gehouden vanwege aanhoudende zorgen over COVID-19. .

Interactieve VR-komedie waarin je een nepmaanlanding organiseert voor de Taiwanese regering

Van 2 tot 12 september kunnen kijkers inloggen op Viveport om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan festivalselecties. Dit omvat Serendipity’s Great Hoax: The Moon Landing, een satirische VR-komedie waarin spelers een maanlanding voor de Taiwanese regering nabootsen in de hoop ‘het land weer rijk te maken’.

Interactieve VR-komedie waarin je een nepmaanlanding organiseert voor de Taiwanese regering

“Publieksleden zullen in staat zijn om te communiceren met personages en objecten in de film, door middel van interactieve 6DOF (6 vrijheidsgraden) VR-technologie, terwijl ze de ‘reis’ naar de ‘maan leiden’, zei producer Adam Cullen Young in een officiële uitgave.

In deze interactieve korte film stappen kijkers in de schoenen van een eenvoudige acteur die is gecast als de eerste Taiwanese astronaut die de maan ‘bezoekt’. Terwijl spelers hun historische ‘landing’ filmen, krijgen ze de taak om de instructies op te volgen van een overijverige regisseur die verantwoordelijk is voor deze Stanley Kubrick-achtige samenzwering.

“Ik had nooit durven denken dat toen we met dit project begonnen, we geselecteerd konden worden voor zo’n belangrijk internationaal filmfestival als Venetië, dus het voelt heel onwerkelijk om het nieuws van onze selectie te horen”, aldus directeur John Hsu (Your Spiritual Temple Sucks ).

“Voor het team is dit de eerste keer dat we zo’n complexe, interculturele coproductie hebben uitgevoerd en de inhoud die we voor dit project gaan maken, is nieuw terrein voor mij. Iedereen van de bemanning wordt al meer dan een jaar door mij gemarteld, dus als hun inspanningen op deze manier worden beloond, voel ik me heel gelukkig. “

“Vorig jaar (2019) viel samen met de 50ste verjaardag van de maanlanding van Apollo 11”, voegde producent Estela Valdivieso Chen toe.

“Dus, Taiwan Public Television zag dit als een kans om ons project te financieren dat zo’n satirische draai heeft aan zo’n monumentaal evenement, en samen met het Kaohsiung Film Archive als financiers werkten we aan het artwork en de programmering met 3DAR, een Argentijnse animatie. bedrijf.”

Great Hoax: The Moon Landing is beschikbaar voor weergave van 2 tot 12 september via Viveport. Het project werd ook geselecteerd als deelnemer aan de Productiebrug van Venetië in 2019 en staat gepland voor tentoonstelling op Festival NewImages in Parijs in september.

LEZEN  Deadmau5 deelt mysterieus VR-project dat wordt ontwikkeld met Unreal Engine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *