VR Technologie

Japanse gemakswinkels beginnen VR-gestuurde robots in te zetten

De Japanse winkelketen Family mart hoopt tegen 2022 robotmedewerkers in 20 vestigingen te hebben.

Japanse gemakswinkels beginnen VR-gestuurde robots in te zetten

Stel je voor dat je je plaatselijke supermarkt binnenloopt om te ontdekken dat de gebruikelijke kassamedewerker is vervangen door een op afstand bestuurbare robot die in VR wordt bediend door een mens die honderden kilometers verderop is gevestigd. Sciencefiction, toch? Misschien niet.

Dankzij een recent partnerschap tussen de Japanse supermarktketen Family Mart en het in Tokio gevestigde robotica-bedrijf Telexistence Inc., kunnen inwoners van Tokio binnenkort merken dat ze hun smakelijke goederen kopen bij een niet-menselijke verkoper als onderdeel van een nieuwe campagne die is ontworpen om de werkflexibiliteit van Family Mart-medewerkers. Nou ja, de menselijke tenminste.

Voor het eerst gerapporteerd door SoraNews24, zal Telexistence zijn technologie gaan gebruiken op specifieke Family Mart-locaties om de impact op de bedrijfskosten en efficiëntie te bestuderen. Het idee achter het partnerschap is volgens Family Mart om haar werknemers te helpen door ze vanuit huis te laten werken. Deze externe toegankelijkheid blijkt ook gunstig voor Family Mart-filialen die moeite hebben om lokale werknemers te vinden. Geen enkele Family Mart-locatie zal echter een volledig robotpersoneel hebben, dus u zult twee keer willen nadenken voordat u gaat robot-fooien.

Op basis van de geleverde afbeeldingen lijkt het erop dat deze externe medewerkers hun VR-tegenhangers zullen bedienen via een HTC Vive-headset. Drie Vive Trackers bieden extra tracking voor het lichaam en armen, terwijl een paar Manus VR-handschoenen individuele vingerbewegingen volgen.

Telexistence Inc. zal deze zomer beginnen met het testen van zijn systeem op geselecteerde Family Mart-locaties in Tokio, Japan; Het team hoopt tegen 2022 op afstand bestuurbare robots in 20 vestigingen te hebben.

LEZEN  Berijd je echte fiets in de virtuele wereld met de Blync VR-controller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *