VR Technologie

John Legend speelt op golf om het bewustzijn te vergroten over massale opsluiting

De met GRAMMY bekroonde artiest heeft zojuist een nieuwe standaard gezet voor livestream-uitvoeringen.

John Legend speelt op golf om het bewustzijn te vergroten over massale opsluiting

Vers van hun enorme aankondiging van $ 30 miljoen aan financiering, organiseerde virtueel muziekplatform Wave vorige week een geweldig liveconcert met de met GRAMMY bekroonde singer-songwriter John Legend in een poging om bekendheid te geven aan en ondersteuning te bieden voor Legend’s FREE AMERICA-campagne, met als doel de Amerikaans strafrechtsysteem en beëindiging van de massale opsluiting van Afro-Amerikanen.

John Legend speelt op golf om het bewustzijn te vergroten over massale opsluiting

Tijdens de 17 minuten durende live virtuele muzikale extravaganza bracht Legend een aantal van zijn grootste hits, zoals “Ooh Laa” en “Love Me Now”. Hij zong ook nummers van zijn laatste album, Bigger Love.

John Legend speelt op golf om het bewustzijn te vergroten over massale opsluiting

Tussen de nummers door chatte Legend met een publiek dat bestond uit gebruikers die via Wave afstemden en mensen die naar een livestream op Twitter en YouTube keken. Degenen in het publiek konden vanaf hun respectievelijke platforms doneren aan het goede doel, waarna hun namen rond Legend zouden verschijnen in de vorm van bloemen, kometen en verschillende andere omgevingselementen.

John Legend speelt op golf om het bewustzijn te vergroten over massale opsluiting

De avatar van de legende bewoog gracieus, hij bewoog zich over het virtuele podium, zijn digitale bewegingen kwamen met ongelooflijke details overeen met die van zijn echte lichaam. Zelfs zijn gepassioneerde gezichtsuitdrukkingen werden in realtime op elkaar afgestemd, waardoor een extra laag intimiteit en emotie aan de voorstelling werd toegevoegd.

John Legend speelt op golf om het bewustzijn te vergroten over massale opsluiting

Legend voerde zijn optreden live uit in de studio met een Xsens MVN Animate Motion Capture System. Dit is dezelfde motion capture-oplossing die wordt gebruikt in blockbuster-films zoals Star Wars: Rise of Skywalker, Avengers: Infinity War en The Wolverine, evenals in populaire games zoals Creed: Rise to Glory en Counter Strike.

Deze zelfde technologie wordt ook gebruikt in industrieën zoals gezondheid om menselijke machine-interacties te meten en de kinematische en kinetische analyse van voortbeweging (beter bekend als ganganalyse), evenals sportwetenschap om betere en veiligere trainingsregimenten voor atleten, trainers, of degenen die fundamentele gezondheidsdoelen willen behalen.

Kijkend naar de video die op de YouTube-pagina van John Legend is gepost en die zowel real-world als VR-beelden laat zien, lijkt het erop dat hij het MVN Link-pak van Xsens draagt.

Het MVN Link-pak heeft ingebouwde sensoren en wordt voornamelijk gebruikt voor zeer dynamische bewegingssituaties, zoals hardlopen, live entertainment op het podium en live streaming. De gegevens van het pak worden vervolgens via een wifi-verbinding met een hoge framesnelheid naar een computer gestuurd. Het meest indrukwekkende deel van het pak zijn de opnamemogelijkheden op het lichaam. Dit betekent dat u gegevens kunt vastleggen zonder een computer en de gegevens later kunt uploaden; en omdat het een draadloos systeem is, heeft de gebruiker totale vrijheid om te bewegen zoals hij wil.

Xsens biedt ook een aanvullende mocap-oplossing, de MVN Awinda. In tegenstelling tot de MVN Link, bestaat dit draadloze systeem uit een topshirt van lycra en bandjes die gebruikers om hun armen en benen dragen om gegevens vast te leggen, zodat ze het pak boven hun normale kleding kunnen dragen. Dit maakt het pak gemakkelijker aan en uit te trekken voor het geval u gegevens van verschillende mensen wilt vastleggen. De informatie wordt vastgelegd met een lagere framesnelheid, waardoor het pak perfect is voor taken die niet zo dynamisch of complex zijn.

Om de gegevens van het pak naar een computer over te brengen, gebruikt Xsens een software genaamd MVN Animate, waarmee u de gegevens in realtime kunt opnemen, bekijken en analyseren. Die gegevens worden vervolgens onmiddellijk omgezet in een robotachtige avatar (liefdevol Mo genoemd door het Xsens-team) die kan worden bekeken op een computer of via een mobiel apparaat met behulp van de Xsens MVN Remote-app.

De gegevens kunnen vervolgens worden geëxporteerd naar alle gangbare indelingen die worden gebruikt om visuele effecten te creëren, zoals FBX en BVH, en kunnen rechtstreeks naar Unity, Unreal en Autodesk worden gestreamd, waar u vervolgens aangepaste visuele details kunt toevoegen.

Tijdens de live virtuele concertervaring van Legend stapt hij weg van de microfoon en gaat aan een piano zitten om zijn hit ‘All of Me’ te spelen. Met het Xsens-pak kun je maximaal 4 echte rekwisieten in de virtuele scène brengen, inclusief een piano!

Uiteindelijk was het A Night for Bigger Love Wave-concert van John Legend een ongelooflijk moment voor VR en livemuziek in het algemeen.

Wave heeft al talloze Waves (wat Wave liveshows noemt) geproduceerd met een aantal artiesten over de hele wereld, en er staan ​​meer Waves op hun agenda.

Klik hier als je meer informatie wilt of wilt doneren aan de GRATIS AMERICA-campagne van Legend.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  Voor nieuwe Oculus-headsets is vanaf oktober een Facebook-account vereist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *