VR Technologie

Lancering van de VR Concussion Education Series ‘CrashCourse’ van het Amerikaanse Olympisch en Paralympisch Comité

Mountainbikekampioen Kate Courtney leidt ons door een VR-tour door het menselijk brein in aflevering één van deze meerdelige serie.

Lancering van de VR Concussion Education Series ‘CrashCourse’ van het Amerikaanse Olympisch en Paralympisch Comité

Volgens onderzoek uitgevoerd door het Brain Injury Research Institute in West Virginia, worden in de Verenigde Staten naar schatting jaarlijks 1,6 – 3,8 miljoen aan sport en recreatie gerelateerde hersenschuddingen gerapporteerd. Dat is een buitengewoon zorgwekkend aantal, gezien het feit dat hersenletsel tot meer doden leidt dan enig ander sportgerelateerd letsel.

Lancering van de VR Concussion Education Series ‘CrashCourse’ van het Amerikaanse Olympisch en Paralympisch Comité

In een poging om het publiek beter te informeren over deze onzichtbare epidemie, lanceerde de non-profit sociale onderneming TeachAids van Standford University in 2018 CrashCourse Football, een VR-onderwijsmodule die is ontworpen om te dienen als een gratis hulpmiddel voor atleten, ouders en coaches die meer willen weten over preventie en behandeling van hersenschuddinggerelateerde verwondingen.

Ongeveer twee jaar later is het bedrijf teruggekeerd met een gloednieuwe multisport-serie voor hersenschudding, ontwikkeld in samenwerking met 17 nationale bestuursorganen van het Olympisch en Paralympisch Comité van de Verenigde Staten, waaronder USA Archery, USA Artistic Swimming, USA Baseball, USA Bobsled & Skelet, USA Cycling, USA Diving, USA Fencing, USA Hockey, USA Football, USA Gymnastics, USA Hockey, US Lacrosse, US Ski & Snowboard, US Speedskating, USA Taekwondo, USA Triathlon en USA Wrestling.

CrashCourse Brain Fly-Through is gratis beschikbaar op Oculus Rft / Rifts, Oculus Go en YouTube en biedt gebruikers een zeldzame blik op de fysieke en emotionele effecten van hersenschuddinggerelateerde verwondingen via een 360-gradenrondleiding door het menselijk brein, vanuit de bloedvaten en zenuwstelsel helemaal tot aan de cerebrospinale vloeistofholten. De 3D-tour, tot leven gebracht door het Neurochirurgische Simulatie- en Virtual Reality Center van Stanford University, bevat ook vertelling door mountainbikekampioen Kate Courtney, die haar eigen ervaring met hersenletsel opsplitst als beelden van verschillende van haar zenuwslopende races op de achtergrond. .

“Het is opwindend om te zien dat het leiderschap van onze nationale USOPC-bestuursorganen samenwerkt om evidence-based onderwijs te omarmen om onze sport veiliger te maken”, zegt Dr. Michael Stuart, hoogleraar orthopedie en sportgeneeskunde aan de Mayo Clinic in Rochester MN en Chief Medical and Safety Officer voor USA Hockey, in een officiële release. “Met zijn 10-jarige geschiedenis van het ontwikkelen van producten van wereldklasse, heeft TeachAids opnieuw baanbrekende en boeiende inhoud geproduceerd voor verdere gezondheidseducatie.”

CrashCourse Brain Fly-Through en CrashCourse Football zijn gratis beschikbaar op de Oculus Rift / Rift S, Oculus Go en YouTube. Volgens TeachAids gaat CrashCourse Brain Fly-Through naar meer dan 10.000 scholen als onderdeel van het Stanford-programma voor internationaal en intercultureel onderwijs, evenals naar meer dan een dozijn CrashCourse-partners, zoals de Brain Injury Association of America, Headway Foundation en National Interscholastic Cycling Association.

Aanvullende modules zijn onderweg en zullen komen als onderdeel van toekomstige updates van de bestaande gratis app, de volgende is CrashCourse Symptoms Story Wall, een enorme VR-database vol met persoonlijke verhalen van mensen die in het verleden hersenschudding hebben opgelopen.

“Het CrashCourse-team bestaat uit vooraanstaande adviseurs op medisch gebied die werken om de nieuwste wetenschap te gebruiken en om te zetten in kennis voor onze sportgemeenschap”, zegt Dr. Josh Bloom, teamarts voor de Carolina Hurricanes, USA Baseball and Sports Medicine Arts bij de Carolina Sports Concussion Clinic. “Dit product dient als een effectief hulpmiddel om de complexiteit van het menselijk brein te begrijpen en waarom het zo belangrijk is om letsel onmiddellijk te melden.”

LEZEN  Nreal Light AR Smart Glasses worden gebundeld met de nieuwste Samsung- en LG-smartphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *