Maak kennis met de Franse cultuur door middel van XR en kunst
VR Technologie

Maak kennis met de Franse cultuur door middel van XR en kunst

De culturele diensten van de Franse ambassade in de Verenigde Staten, een organisatie die erop gericht is Amerikanen de mogelijkheid te bieden om met de Franse cultuur om te gaan, werken samen met We Are Museums, Museum Connections, Pixii Festival, Kaleidoscope en Fabbula om een ​​reeks online bijeenkomsten te creëren met belangrijke professionals uit de XR- en museumindustrie.

Maak kennis met de Franse cultuur door middel van XR en kunst

“The Lab: Making Sense of Immersion of 2021” wil een open dialoog op gang brengen binnen de XR-industrie, vooral onder degenen die samenwerken met culturele instellingen, om de belangrijkste uitdagingen te bespreken die nog steeds bestaan ​​met XR en kunst.

Maak kennis met de Franse cultuur door middel van XR en kunst

De eerste sessie, “Hoe bevorder je samenwerking tussen meeslepende creatievelingen en culturele ruimtes?” werd in november gehouden met Chloé Jarry, mede-oprichter, Lucid Realities (Frankrijk) die The Water Lily Obsession presenteerde, en Christiane Paul, Adjunct Curator of Digital Art bij het Whitney Museum of American Art, Chief Curator / Director van Sheila C. Johnson Design Center en professor aan de School of Media Studies aan The New School (Verenigde Staten) over onverwachte groei: AR / VR als artistiek medium

Ook al heb je misschien de eerste sessie gemist, er zijn nog twee extra sessies van 30 minuten gepland in december met dezelfde bedoeling; om een ​​veilige ruimte te creëren die ideeën verkent voor de sleutelexperts van de VR en meeslepende industrie die samenwerken met culturele instellingen. Hun missie is het uitpakken en ontgrendelen van de belangrijkste uitdagingen waarmee de XR-gemeenschap nog steeds wordt geconfronteerd.

Sessie 2, getiteld “Hoe je meeslepende kunstwerken in een museum distribueert”, staat gepland op 1 december om 10.00 uur EST. Deelnemen aan Dandurand zal zijn:

Sessie 3 heeft als titel “Onderdompeling voor culturele instellingen: welke technologie voor welke behoefte?” en vindt plaats op 7 december om 10.00 uur EST met:

Elke sessie wordt gevolgd door workshops met professionals uit musea, VR / AR-bedrijven, creatieve studio’s en kunstenaars, en – natuurlijk – jij.

XR-technologie heeft de manier waarop we naar de wereld kijken vanuit een creatief perspectief veranderd; niet alleen visueel, maar ook hoe we omgaan met de ruimte om ons heen. Via een VR-headset kunnen we een virtuele wereld betreden waar de innovatieve mogelijkheden grenzeloos zijn. Kijk maar naar het werk van XR-artiesten Rosie Summers, Anna Zhilyaeva en Juliana Loh om te zien hoe ze VR als medium gebruiken.

Je kunt letterlijk in hun kunstwerk stappen, ontdekken en jezelf verliezen in elke penseelstreek. Het manoeuvreert het gesprek in een andere richting terwijl je dieper in elk stuk duikt; terwijl AR-apps zoals Aidan Wolf’s Blue Sky Paint ons de kracht geven om de echte wereld te transformeren in een leeg canvas waar we onze eigen digitale graffiti in de lucht of rond gebouwen kunnen achterlaten zodat anderen deze kunnen zien. Je kunst maakt nu deel uit van het digitale domein waar het alleen kan worden ontgrendeld door het gebruik van AR-technologie.

Door middel van dergelijke bijeenkomsten kun je deelnemen aan het gesprek en nieuwe wegen verkennen voor XR-technologie. Kunst daagt ons al uit om te verkennen en vragen te stellen. Door XR in het gesprek te brengen, wordt die verkenning een boost gegeven.

U kunt hier meer lezen over de culturele diensten van de Franse ambassade en hun serie, “The Lab: Making Sense of Immersion of 2021”.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  De AR-ervaring van ‘Call Of Duty: Warzone’ biedt een kijkje in het nieuwe stadion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *