Microsoft koopt ZeniMax Media, moederbedrijf van Bethesda
VR Technologie

Microsoft koopt ZeniMax Media, moederbedrijf van Bethesda

Microsoft heeft plannen aangekondigd om de Amerikaanse videogame-holding ZeniMax Media, eigenaar van een groot aantal spraakmakende game-uitgevers, over te nemen voor een gerapporteerde $ 7,5 miljard.

Microsoft koopt ZeniMax Media, moederbedrijf van Bethesda

Dit omvat Arkane Studios (Dishonored, Prey), id Software (DOOM, Quake, Wolfenstein 3D), Tango Gameworks (The Evil Within), uitgever van mobiele games Alpha Dog (Monstrocity: Rampage !, Wraithborne), MachineGames (Wolfenstein: The New Order) Wolfenstein: Cyberpilot), Roundhouse Games, voorheen Human Head Studios (Rune, Dungeon Defenders II) en Bethesda Softworks (The Elder Scrolls, Fallout).

De overname betekent een extra 2.300 werknemers en een aanzienlijke lijst van legendarische franchises die nu onder controle staan ​​van Microsoft. Naast flatscreen-gaming beschikt het bedrijf nu over een gevarieerde verzameling VR-eigendommen, waaronder The Elder Scrolls V: Skyrim VR, DOOM VFR, Wolfenstein: Cyberpilot en Fallout 4 VR.

“De games van Bethesda hebben altijd een speciale plaats gehad op Xbox en in de harten van miljoenen gamers over de hele wereld”, aldus Phil Spencer, hoofd van Xbox, in een officiële blogpost. “Onze teams hebben een hechte en legendarische geschiedenis door samen te werken, van de verbazingwekkende eerste DOOM en de id Tech-engine, innovatieve games op pc’s tot Bethesda, die hun eerste consolegame naar de originele Xbox brachten, de baanbrekende The Elder Scrolls III: Morrowind. In de loop der jaren heb ik veel diepgaande gesprekken gevoerd met de creatieve leiders van Bethesda over de toekomst van gaming en we hebben al heel lang soortgelijke visies gedeeld over de mogelijkheden voor videomakers en hun games om meer spelers op meer manieren te bereiken. “

“Dit is een spannende dag voor dit bedrijf, onze medewerkers en onze fans. We werken al decennia lang nauw samen met Microsoft, en deze deal is een logisch vervolg op die jaren waarin we samenwerkten ”, aldus Robert A. Altman, voorzitter en CEO van ZeniMax Media. “De grote winnaars van vandaag zijn onze fans. We blijven onze lei van AAA-games ontwikkelen, maar nu met de schaal van Microsoft en de volledige Game Stack, kunnen onze games alleen maar beter worden. “

Volgens Microsoft zal de deal naar verwachting ergens in de ladderhelft van 2021 worden afgerond en zal de “structuur en leiderschap” van Bethesda ongewijzigd blijven.

LEZEN  Deadmau5 deelt mysterieus VR-project dat wordt ontwikkeld met Unreal Engine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *