‘Minecraft’ gaat officieel naar PlayStation VR
VR Technologie

‘Minecraft’ gaat officieel naar PlayStation VR

Deze week staat alles in het teken van de PlayStation VR, waarbij Sony naar verwachting tot vrijdag 11 september een lawine aan VR-gerelateerd nieuws zal laten vallen als onderdeel van de lopende PlayStation VR-spotlight. Het bedrijf begon zijn PSVR-gerichte evenement gisteren met een knal en onthulde officiële PlayStation VR-ondersteuning voor Minecraft op PlayStation 4.

‘Minecraft’ gaat officieel naar PlayStation VR

“Wij Mojang-mensen staan ​​al eeuwenlang te popelen om hier iets over te zeggen!” zei Robert Carpenter, Executive Producer van Mojang Studios voor Minecraft, in een officiële release. “PS VR-ondersteuning is eigenlijk een geplande PS4-functie geweest sinds we de duim omhoog kregen van Sony om platformonafhankelijk spelen en de Bedrock-versie naar PlayStation 4 te brengen. Er was nooit een vraag over wanneer we dat zouden doen.”

‘Minecraft’ gaat officieel naar PlayStation VR

Volgens de blogupdate van gisteren komt VR-ondersteuning later deze maand als onderdeel van een gratis patch-update voor de originele PlayStation 4-release. Net als de standaard 2D-versie, besturen VR-spelers de actie via een standaard DualShock 4-controller. Helaas is er geen sprake van ondersteuning voor PlayStation Move, wat betekent dat je een controller gaat gebruiken om te rennen, vechten en knutselen; vrijwel alles behalve rondkijken. Spelers hebben toegang tot twee spelmodi: Immersive en Living Room.

‘Minecraft’ gaat officieel naar PlayStation VR

“Ondanks de pandemie in de manier waarop we Minecraft ontwikkelen, is de ontwikkeling op Minecraft voor PS VR relatief drama-vrij verlopen. Durf ik het te zeggen, normaal zelfs, ”voegt Carpenter eraan toe. “De Minecraft x PSVR-ervaring zelf is gebaseerd op de Minecraft VR-technologie die we een paar jaar geleden voor andere VR-platforms hebben ontwikkeld. SkyBox Labs nam dat en hebben hun magie gewerkt om de bestaande technologie voor PS VR te converteren en optimaliseren. En natuurlijk zijn onze vrienden bij Sony er de hele tijd geweest om ons te begeleiden, omdat ze hun systeem beter kennen dan wie dan ook. “

De PlayStation VR-spot van Sony loopt nu tot vrijdag 7 uur ’s ochtends. Er is ook een uitverkoop tot en met woensdag de 9e met geweldige deals voor de volgende titels:

Ondertussen kunnen Oculus Quest-spelers veel langer wachten op hun kans om de Nether in VR te verkennen. In een verklaring die voor het eerst werd opgemerkt door UploadVR, geeft Minecraft Realms-ontwikkelaar CornerHard commentaar op de voortgang van Minecraft op Oculus Quest:

‘Geen nieuws over Quest-ondersteuning. We zouden moeten herzien hoe VR-voortbeweging werkt, zodat je je speler fysiek kunt bewegen, wat anders is dan hoe het momenteel werkt. “

LEZEN  De AR-ervaring van ‘Call Of Duty: Warzone’ biedt een kijkje in het nieuwe stadion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *