VR Technologie

Miranda: een live Steampunk VR-opera waarin je speelt als rechter en jury

Er is een moord gepleegd! Een van de rijkste vrouwen van de stad is dood aangetroffen, maar dat klopt niet helemaal. De omstandigheden van haar dood zijn in mysterie gehuld. Drie levens van drie verdachten staan ​​op het spel en het is jouw taak om het raadsel te ontrafelen door middel van een opera-proces.

Miranda: een live Steampunk VR-opera waarin je speelt als rechter en jury

Miranda: A Steampunk VR Experience is een unieke samenwerking tussen LUMA, Tri-Cities Opera, Enhance VR en Opera Omaha die de werelden van theater, VR, opera en live motion-capture combineert voor een unieke ervaring waarbij je je speurhoed opzet om een ​​mysterieuze moord op te lossen.

Miranda: een live Steampunk VR-opera waarin je speelt als rechter en jury

Op het moment dat je VR binnenstapt, word je getransporteerd naar een dystopische toekomst waar je oog in oog komt te staan ​​met een cast van kleurrijke personages gespeeld door echte acteurs die optreden op een podium in Binghamton, NY. Alles, van hun bewegingen tot hun emoties, wordt in realtime gerepliceerd via een motion capture-pak, waardoor elke uitvoering een extra niveau van persoonlijkheid en uniekheid krijgt.

Deze innovatieve avant-gardistische visie op theater komt van LUMA-mede-oprichter Joshua Bernard Ludzki, die gefascineerd raakte door het idee om een ​​live theaterervaring te creëren die op afstand in VR kon worden ervaren nadat de live-theaterindustrie ongelooflijk hard werd getroffen door de coronavirus-pandemie. .

In tegenstelling tot een conventionele persoonlijke theatervoorstelling, krijgt elke kijker een premium stoel voor Miranda terwijl ze genieten van de show samen met een paar andere toeschouwers uit een van de honderden virtuele ‘rijen’.

Om nog meer theatrale onderdompeling in de ervaring te brengen, dienen toeschouwers eigenlijk als rechter en jury in het verhaal zelf, wat leidt tot verschillende interessante vragen. Kunt u uw eigen rol op het eerste gezicht aanvaarden? Of is het spel vanaf het begin opgetuigd?

Het verhaal, de partituur en de oprichting van Miranda worden aangestuurd door het baanbrekende werk van de bekroonde componist Kamala Sankaram, die muziektheatrale werken heeft gemaakt die zijn geproduceerd door de Washington National Opera, de Los Angeles Opera en de Houston Grand Opera. talrijke vocale en instrumentale kamerwerken aan haar cv.

De muziek van Sankaram bouwt een toon op die een retrofuturistisch popgeluid draagt ​​en tegelijkertijd de rijke klanken en lyriek verweven die je zou verwachten van een traditionele opera.

Om de wereld van Miranda op te bouwen, werkten de creatievelingen van Enhance VR nauw samen met LUMA. Met behulp van Unity en Photon pionierde het team met een nieuw softwareframework dat is ontworpen voor het produceren van live musicals en opera’s die in toekomstige producties kunnen worden gebruikt.

De technologie is zo nieuw dat Miranda in feite het werelddebuut van deze nieuwe software zal markeren! Precies daarom presenteert het team alle negen voorstellingen gratis aan het publiek. Hoewel ze geen problemen verwachten, is dit live entertainment, schat; alles kan gebeuren. Als zodanig vraagt ​​het team om vergeving voor het geval er iets misgaat.

Er zijn verschillende manieren om in de wereld van Miranda te springen. Je kunt in standaard 2D kijken via YouTube, of je kunt deelnemen aan VR met de HTC Vive, Oculus Rift of als een WebVR-ervaring. De show is gratis, maar je moet wel tickets reserveren! Je kunt de jouwe hier krijgen.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  VR Fitness Platform ‘Bovennatuurlijk’ voegt meditatiecoaching, gezinsplan toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *