VR Technologie

Na een jaar in de rechtbank is de zaak van Magic Leap tegen Nreal afgewezen

In juni 2019 spande Magic Leap een rechtszaak aan tegen Nreal en beweerde dat het bedrijf technologie en design had gestolen die toebehoorden aan het in Florida gevestigde AR-bedrijf. Magic Leap beschuldigde Nreal-oprichter en voormalig Magic Leap-medewerker Chi Xu van “flagrant kopiëren” en het maken van een “gratis ritje met de zaken, het imago en de vertrouwelijke informatie van Magic Leap” met de Nreal-bril.

Na een jaar in de rechtbank is de zaak van Magic Leap tegen Nreal afgewezen

In de papieren die vorig jaar werden ingediend, beweerde Magic Leap dat de Nreal-bril “een opvallende gelijkenis vertoont met de vertrouwelijke ontwerpen die Magic Leap in ontwikkeling had vóór en gedurende de tijd dat meneer Xu bij Magic Leap werkte, maar die uiteindelijk niet werden gecommercialiseerd. van publiekelijk vrijgegeven. “

Na een jaar in de rechtbank is de zaak van Magic Leap tegen Nreal afgewezen

Xu was een werknemer van Magic Leap van 2015 tot 2016 voordat hij het bedrijf verliet om Nreal te starten.

Een deel van de rechtszaak verwees naar een interview met Nreal oprichter en CEO Chi Xu met MRTV, waarin hij beweerde dat hij erkende dat hij vertrouwelijke informatie van Magic Leap had verkregen en dat hij de informatie gebruikte om de Nreal Light AR-bril te maken.

In reactie op de beweringen van Magic Leap schoot Nreal terug door in december 2019 een motie in te dienen om de rechtszaak te seponeren. Nu, een jaar later, heeft de Amerikaanse rechtbank van Noord-Californië Nreal die motie toegekend en alle claims afgewezen die Magic Leap tegen Nreal en de mede-oprichter van het bedrijf, Chi Xu, had ingediend.

In een officiële verklaring van Nreal zei oprichter Chi Xu van het bedrijf: “We waarderen de zorgvuldige afweging door de rechtbank van de problemen die aan de orde zijn. Vanaf het begin hebben we met kracht verklaard dat de claims van Magic Leap tegen Nreal waardeloos zijn. Het feit dat de rechtbank oordeelde dat Magic Leap geen enkele levensvatbare claim heeft geformuleerd, is veelzeggend. “

De afgelopen maanden waren rotsachtig voor Magic Leap. Het bedrijf voorspelde dat ze in het eerste jaar 100.000 AR-headsets zouden verkopen, maar helaas misten ze het doel enorm door in de eerste 6 maanden slechts 6.000 headsets te verkopen. In april 2020 kondigde het bedrijf aan dat het 1.000 werknemers zou ontslaan, wat vervolgens werd gevolgd door de aankondiging dat hun CEO Rony Abovitz zou aftreden, en noemde het een “natuurlijke stap”.

Deze laatste aankondiging lijkt een nieuwe hobbel op de weg te zijn voor het bedrijf, ondanks dat het onlangs een levenslijn van $ 350 miljoen heeft ontvangen.

Helaas voor Magic Leap oordeelde de rechtbank dat hun klacht tegen Nreal geen claims bevatte waarop genoegdoening kon worden verleend.

Voor Xu zijn hij en zijn bedrijf enorm dankbaar voor de steun die ze hebben ontvangen van hun investeerders, ontwikkelaars, partners en belanghebbenden tijdens de Magic Leap-rechtszaak. “We zullen doorgaan met het leveren van onze visie op mixed reality-technologie van consumentenkwaliteit aan de massa met Nreal Light,” zei Xu.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  ‘Tarzan VR’ heeft zojuist de coolste Mixed Reality-videogame-trailer ooit uitgebracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *