Oculus VR-oprichter Palmer Luckey steunt de onofficiële Quest App Store ‘SideQuest’
VR Technologie

Oculus VR-oprichter Palmer Luckey steunt de onofficiële Quest App Store ‘SideQuest’

Als je een Oculus Quest-headset bezit, is de kans groot dat je hebt gehoord van SideQuest, een immens populaire VR-app store waarmee onafhankelijke ontwikkelaars games en apps kunnen presenteren die zijn afgewezen voor publicatie in de Oculus Store vanwege de notoir strenge Applicatiesysteem.

Oculus VR-oprichter Palmer Luckey steunt de onofficiële Quest App Store ‘SideQuest’

Hoewel het project begon als een soort eiland voor buitenbeentjes-apps, is het platform snel uitgegroeid tot een volwaardige winkel, compleet met zowel gratis als betaalde apps, klantrecensies, badgesystemen, verlanglijstjes en zelfs ontwikkelaarsprijzen. De makers Shane en Orla Harris probeerden een alternatief te bieden voor de zorgvuldig samengestelde winkel van Oculus, een winkel waarbij gebruikers hun apparaten niet hoefden te jailbreaken; gebruikers hoeven alleen maar hun headset in de ontwikkelaarsmodus te zetten, een snel en eenvoudig proces.

Oculus VR-oprichter Palmer Luckey steunt de onofficiële Quest App Store ‘SideQuest’

In een gesprek met TechCrunch verklaarde mede-oprichter Orla Harris dat er in slechts zes maanden tijd ongeveer 800 nieuwe apps op het SideQuest-platform zijn gelanceerd. Al dit succes heeft de aandacht getrokken van enkele grote namen binnen de branche. In een poging om hun team uit te breiden, hebben de Harris onlangs deelgenomen aan de BoostVC-accelerator, waarmee ze een indrukwekkende $ 650.000 hebben opgehaald voor het inhuren van ingenieurs, een communitymanager en een ontwerper.

Onder deze investeerders bevindt zich Palmer Luckey, de oorspronkelijke oprichter van Oculus VR. Volgens TechCrunch sluit SideQuest aan bij Luckey’s grootse visie van een open VR-ecosysteem waarin geen enkel bedrijf een ‘wurggreep’ op de industrie houdt: ‘Geen enkele HMD-fabrikant mag een wurggreep hebben op het VR-ecosysteem of eenzijdige controle hebben over wat mensen op hun VR-headsets, en als ik naar Sidequest kijk, zie ik de geest van Oculus Share. “

In tegenstelling tot de officiële Oculus Store ontvangen ontwikkelaars die hun games en apps uitbrengen op SideQuest 100% van de korting. Voeg de mogelijkheid toe om gametests te crowdsourcen zonder bang te zijn voor afwijzing, en je hebt een geweldig aantrekkelijk platform voor onafhankelijke ontwikkelaars.

LEZEN  Moet je ‘Five Nights At Freddy’s: Help Wanted’ kopen voor Oculus Quest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *