VR Technologie

PlayStation VR Game Creator ‘Dreams VR’ nu beschikbaar, hier kun je aan de slag

Dreams, maker van PlayStation 4-games, ontving eerder vandaag de langverwachte VR-update, met een verscheidenheid aan tools voor het maken van games die speciaal voor PlayStation VR zijn ontworpen.

PlayStation VR Game Creator ‘Dreams VR’ nu beschikbaar, hier kun je aan de slag

Of ze nu de actie besturen vanaf een headset of voor een monitor, spelers kunnen nu de kracht van het Dreams VR-platform benutten om hun eigen interactieve VR-ervaringen te ontwerpen, testen en delen, zonder dat game-ontwikkelervaring vereist is.

Degenen die al bekend zijn met het maken van Dreams-content, zullen je vertellen dat er veel te leren valt; en dat gaat dubbel voor het bouwen van VR-content. Gelukkig heeft ontwikkelaar Media Molecule spelers een uitgebreide gids gegeven over Dreams VR en zijn vele functies.

Je begint met het downloaden van de Dreams VR-update op je PlayStation 4-console (gratis voor bezitters van de bestaande game). Je krijgt dan de kans om in een handvol verschillende tutorials te duiken die zijn ontworpen om je vertrouwd te maken met de Dreams VR-interface. Media Molecule heeft ook verschillende voorbeeldervaringen geleverd die zijn gebouwd met behulp van de Dreams VR-toolset om het immense potentieel van het platform beter te laten zien.

Je zult zeker een paar van deze vooraf gebouwde games willen bekijken voordat je naar de bewerkingsmodus gaat. Elke ervaring toont een ander spelmechanisme dat mogelijk wordt gemaakt via het platform en dat dient als geweldig referentiemateriaal.

Voor extra ondersteuning heeft Media Molecule een reeks instructievideo’s op zijn site geplaatst, waaronder ‘Hoe 3D-audio in VR te maken’, ‘Hoe de hoofd- / cameratracker te gebruiken en’ 10 toptips: VR-dromen maken ‘.

Bezoek hier een volledige lijst van de nieuwe tools en diverse andere verbeteringen. Dreams is momenteel beschikbaar voor $ 29,99 (25% korting) via de PlayStation Store.

LEZEN  Echte piloot vecht tegen virtuele vliegtuigen in "Werelds eerste" AR Dogfight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *