VR Technologie

Psychedelisch, kies je eigen VR-avontuur ‘Terminus’ nu beschikbaar op Oculus Rift

In opdracht van de National Gallery of Australia is TERMINUS – een vijfdelige VR-ervaring ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse kunstenaars Jess Johnson en Simon Ward – nu beschikbaar op Oculus Rift en Oculus Rift S, en biedt een werkelijk bizarre psychedelische ervaring waarin spelers ontdekken vijf buitenaardse rijken gevuld met onmogelijke architectuur, verontrustende digitale wezens en een hele reeks WTF-beelden.

Psychedelisch, kies je eigen VR-avontuur 'Terminus' nu beschikbaar op Oculus Rift

TERMINUS was oorspronkelijk bedoeld als reizende tentoonstelling; halverwege zijn tour door meerdere steden, dwong het uitbreken van COVID-19 het team echter om zijn run voortijdig te beëindigen, waardoor aankomende vertoningen op verschillende grote evenementen, zoals het SXSW Film Festival in Austin, Texas, werden geannuleerd. Voordat de tour werd beëindigd, slaagde het duo erin hun project te presenteren in het Heide Museum of Contemporary Art in Melbourne, de Jack Hanley Gallery in New York en de Nanzuka Gallery in Tokio.

Psychedelisch, kies je eigen VR-avontuur 'Terminus' nu beschikbaar op Oculus Rift

Nu heeft het team hun vijfdelige avontuur in de Oculus Store uitgebracht, waardoor iedereen de kans krijgt om in de “interessante” hoofden van de artiesten te springen. Tijdens hun psychedelische reis zullen spelers vijf verschillende locaties bezoeken, de ene nog verwarrender dan de vorige. Dit omvat Fleshold Crossing, de toren van Gog & Magog, Known Unknown, Scumm Engine en Tumblewych.

Psychedelisch, kies je eigen VR-avontuur 'Terminus' nu beschikbaar op Oculus Rift

“Als artiest ben ik erg enthousiast over de psychologische implicaties van het feit dat ik een publiek in wezen binnen mijn kunstwerken kan positioneren”, zei Johnson in een officiële release. “Ik denk dat VR het meest effectieve kanaal is van het ene brein naar het andere dat ooit heeft bestaan. Met VR kun je iemand verleiden een geheel nieuwe realiteit te accepteren. “

“In plaats van VR te gebruiken om de realiteit te simuleren, hebben we geprobeerd om van Jess ‘wereld een droomruimte te maken waar de regels van de realiteit niet van toepassing zijn”, voegt Ward toe.

Terminus VR is nu verkrijgbaar voor $ 7,99 via de Oculus Store. Ga voor meer informatie naar jessjohnson.org/terminus.

LEZEN  Meer afbeeldingen van de veronderstelde Oculus Quest 2, Leaker-hints op 15 september onthullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *