VR Technologie

Reizigers betalen echt geld om VR-vluchten naar nergens te brengen

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn begonnen met het gebruik van VR-technologie om ‘reizigers’ onder te dompelen in exotische locaties zoals het Colosseum en Pantheon in Rome, New York Times Square in NYC, Market Square in Helsinki en Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland, allemaal zonder hun respectieve landen te verlaten .

Reizigers betalen echt geld om VR-vluchten naar nergens te brengen

First Airlines is zo’n bedrijf dat deze reiservaring op afstand aanbiedt en gaat zelfs zo ver dat ze zichzelf ’s werelds eerste virtuele luchtvaartfaciliteit’ noemen. ‘Passagiers’ kunnen kaartjes kopen om aan boord van een van hun VR-vluchten te gaan, die allemaal zijn ontworpen om de ervaring van een echte commerciële vlucht na te bootsen. Sinds de start van de COVID19-pandemie heeft het bedrijf een sprong van 50% in de kaartverkoop gezien en moet het nu vooraf reserveren.

Reizigers betalen echt geld om VR-vluchten naar nergens te brengen

De ervaring begint met het gebruik van uw officiële instapkaart om het ‘vliegtuig’ binnen te gaan. Zodra u aan boord van het vliegtuig bent, gaan de stewardessen van de luchtvaartmaatschappij de cabine binnen en beginnen ze de juiste veiligheidsprocedures te herzien, net als tijdens een echte vlucht. Uw “reis” omvat zelfs een viergangendiner en -drankenservice. Helaas wordt er geen melding gemaakt van een gratis stroopwafel.

Om je beter onder te dompelen in de ervaring, is elk venster vervangen door een hi-def-monitor met beelden van passerende wolken. Tijdens uw vlucht kunt u een VR-headset dragen en verschillende bestemmingen en culturen van over de hele wereld verkennen, zonder paspoort.

Deze nepreiservaringen lijken op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd, maar hoe meer je erover nadenkt, hoe redelijker het klinkt. Eerlijk gezegd is het niet anders dan naar de bioscoop gaan of een professionele honkbalwedstrijd spelen. De kosten van één VR-instapkaart kosten $ 62, wat je een eersteklas vliegervaring biedt voor de helft van de prijs van een echte stoel.

First Airlines is niet de enige luchtvaartmaatschappij die dit soort virtuele vluchtervaringen aanbiedt. EVAAir’s Hello Kitty Dream Jet, een echte vlucht in de VS die al bestaat sinds 2017, biedt een prachtige vliegervaring met Hello Kitty-thema, speciaal ontworpen voor fans van het Japanse icoon. Helaas is het geheel roze vliegtuig aan de grond gebleven vanwege de voortdurende COVID-19-uitbraak, tot groot ongenoegen van Hello Kitty-superfans.

Om dit goed te maken, organiseerde EVEAir een Hello Kitty-vlucht tijdens de Taiwanese Vaderdag op 8 augustus, waarbij passagiers aan boord gingen van een vliegtuig dat vertrok vanaf de Taiwanese luchthaven Taoyuan en vervolgens de kustlijn van de Japanse Ryukyu-eilanden omcirkelde. Degenen die $ 180 voor een kaartje lieten vallen, konden een paar uur doorbrengen met uitzicht op het landschap van de oostkust van Taiwan vanaf een niveau waar vliegtuigen normaal niet op vliegen.

Omdat COVID-19 reisplannen voor miljoenen mensen over de hele wereld blijft verstoren, kunnen deze virtuele vluchten precies zijn wat vagebonden nodig hebben om die reizende jeuk te krabben.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  Test je houtbewerkingsvaardigheden in VR met ‘Vrkshop’, volgende maand beschikbaar op pc VR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *