VR Technologie

Snapchat AR-lenzenupdate voegt spraakopdrachten, gedeelde werelden, hond- en plantenscanner toe

Snap Inc. gaat all-in op AR met verbeteringen aan Lens Studio en de Snapchat-app.

Snapchat AR-lenzenupdate voegt spraakopdrachten, gedeelde werelden, hond- en plantenscanner toe

Deze week hield Snap Inc. zijn jaarlijkse ontwikkelaarsevenement waar het een nieuwe camera onthulde en een overvloed aan updates voor zowel Lens Studio als de Snapchat-app, waarmee het de bestaande catalogus van baanbrekende AR-content op het platform die momenteel door meer dan 170 miljoen gebruikers wordt benaderd, verder uitbreidt. dagelijks.

Snapchat AR-lenzenupdate voegt spraakopdrachten, gedeelde werelden, hond- en plantenscanner toe

Dit omvat spraakgestuurde UI-navigatie, gedeelde AR-lenzen die meerdere stadsblokken kunnen overspannen, nieuwe scanners die honden- en plantenrassen kunnen identificeren en machine learning-functionaliteit om er maar een paar te noemen.

Snapchat AR-lenzenupdate voegt spraakopdrachten, gedeelde werelden, hond- en plantenscanner toe

Terwijl Snapchat AR-inhoud op zijn platform blijft introduceren, is het steeds moeilijker geworden om specifieke lenzen te vinden in de schijnbaar eindeloze catalogus van zowel professionele als gebruikersgerelateerde creaties. Met de introductie van Voice Scan kun je de app nu precies vertellen naar welke Lens je op zoek bent.

Houd gewoon het cameraselectiescherm ingedrukt en spreek in de microfoon van uw smartphone. Snapchat zal vervolgens alle nauw verwante resultaten weergeven op basis van uw verbale beschrijving.

Hoewel Snap nog niet volledig beschikbaar was voor het publiek, toonde Snap gisteren een preview van zijn nieuwe Local Lenses, gedeelde AR-lenzen die hele stadsblokken kunnen overspannen.

Bestaande als hardnekkige digitale werelden, stelt Local Lenses je in staat om met andere Snapchatters samen te werken aan enorme AR-projecten die bovenop je buurt zijn gebouwd, zoals het decoreren van lokale gebouwen met kleurrijke augmented paint.

Oorspronkelijk geïntroduceerd in 2019, gebruikt Snapchat’s AR-hulpprogramma ‘Scan’ de Snapchat-camera om objecten uit de echte wereld te identificeren en toegang te krijgen tot relevante informatie. Door samen te werken met specifieke bedrijven, heeft Snap de functionaliteit van Scan drastisch kunnen uitbreiden, of het nu gaat om het identificeren van specifieke muziek via Shazam of het oplossen van wiskundige problemen met Photomath.

Deze week heeft Snap twee nieuwe Scan-partners aangekondigd: PlantSnap en Dog Scanner. Nu beschikbaar, PlantSnap stelt Snapchatters in staat om hun Snap-camera te gebruiken om maar liefst 90% van alle bekende planten en bomen te identificeren. Net als bij PlantSnap gebruikt Dog Scanner de Snapchat-camera om meer dan 400 hondenrassen te herkennen. Andere aankomende partners zijn onder meer Nutrition Scanner, die de kwaliteit van ingrediënten in verpakt voedsel beoordeelt, evenals verschillende merkpartnerschappen, waaronder Louis Vuitton.

Naast de eerder genoemde updates van de Snapchat-app, kreeg Snap’s Lens Studio-creator-tool ook wat liefde in de vorm van SnapML, een opwindende nieuwe functie waarmee videomakers aangepaste machine learning-modellen in hun projecten kunnen importeren, waardoor de mogelijkheden van Snapchat’s AR verder worden uitgebreid. Lenzen. Snap heeft al partnerschappen aangekondigd met Wannaby, Prisma, CV2020 en tal van andere officiële lensmakers die zich toeleggen op de voortdurende ontwikkeling van SnapML.

Extra updates voor Lens Studio zijn onder meer verbeterde gezichtsherkenning via gezichtsoriëntatiepunten en gezichtsuitdrukkingen, handgebaren-sjablonen, een vereenvoudigde gebruikersinterface en een nieuwe voetvolg-sjabloon ontworpen door Wannaby met SnapML die AR-voetinteracties mogelijk maakt.

Snapchat is gratis beschikbaar op up-to-date iOS- en Android-apparaten. Lens Studio is ook gratis te downloaden via Windows of Mac.

LEZEN  Nieuw gelekte fotohints voor mogelijke VR-ondersteuning voor Cyberpunk 2077

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *