VR Technologie

Tactical Haptics SaberGrip-controller tilt VR-zwaardgevechten en vissen naar een hoger niveau

Schuifplaten en een cilindrische vormfactor bieden een meer boeiende haptische ervaring.

Tactical Haptics SaberGrip-controller tilt VR-zwaardgevechten en vissen naar een hoger niveau

VR / AR haptische feedbackspecialisten Tactical Haptics onthulde deze week een nieuwe toevoeging aan de reeks haptische controllers die speciaal zijn ontworpen voor VR-zwaardvechten, vissen en tooltraining.

Tactical Haptics SaberGrip-controller tilt VR-zwaardgevechten en vissen naar een hoger niveau

Deze nieuwe cilindrische vormfactorcontroller, genaamd de SaberGrip, biedt trackingondersteuning voor Oculus, SteamVR, Vicon en OptiTrack. In plaats van te vertrouwen op eenvoudige vibrerende haptiek die wordt gebruikt in bestaande bewegingscontrollers, zoals de Oculus Touch of Vive Controller, gebruikt de SaberGrip dezelfde haptische aandrijving die is verwerkt in eerdere Tactical Haptic-accessoires om een ​​reeks bewegende glijplaten aan te drijven.

Het 3D-geprinte prototype biedt ondersteuning voor zowel de Oculus Touch-controller als de Vive Tracker. Om de haptische mogelijkheden van het accessoire beter te laten zien, heeft het bedrijf een VR-zwaardvechtdemo toegevoegd waarin een enkele speler te zien is die vecht tegen een zwaardzwaaiende robot met behulp van de SaberGrip.

Elke steek, blokkering en afbuiging van het zwaard triggert de bewegende platen, wat een echt gevoel van impact oplevert dat krachtiger is dan die van eenvoudigere vibrerende haptiek. In de toekomst hoopt het team multiplayer-ondersteuning te introduceren voor de zwaardvechtdemo, met als einddoel een officieel eSports / toernooisysteem.

Het bedrijf plaagde ook een VR-visdemonstratie waarin de SaberGrip wordt gebruikt als een conventionele hengel, waardoor de speler een gevoel van weerstand krijgt terwijl hij hardnekkige vissen binnenhaalt. Volgens Tactical Haptics is dit vereenvoudigde cilindrische ontwerp ontwikkeld als directe reactie op de feedback van talloze VR-arcadeproviders.

Naast de eenhandige SaberGrip heeft Tactical Haptics een soortgelijk tweehandig model ontwikkeld op basis van de gecombineerde feedback van gebruikers die geïnteresseerd zijn in het gebruik van het apparaat voor racket-, bat- en golfbelevenissen. Natuurlijk kan dit tweehandige model ook worden gebruikt voor ervaringen met één hand.

Tactical Haptics rondt hun update af met de onthulling van officiële Oculus Touch-ondersteuning voor hun Multi-Pose magnetisch ontwerp, een tweedelige haptische oplossing waarmee gebruikers verschillende game-randapparatuur ‘on-the-fly’ kunnen samenstellen.

Volgens Tactical Haptics bevindt SaberGrip zich nog in de prototypefase. Nog geen woord over een officiële commerciële release.

LEZEN  Nieuw gelekte fotohints voor mogelijke VR-ondersteuning voor Cyberpunk 2077

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *