VR Technologie

‘The Under Presents: Tempest’ Live VR-optreden is de droom van een theaterliefhebber

CORRECTIE [13-06-2020]: The Under Presents: Tempest is exclusief beschikbaar op Oculus-headsets en niet op PC VR zoals eerder vermeld.

‘The Under Presents: Tempest’ Live VR-optreden is de droom van een theaterliefhebber

40 minuten boeiende theatrie tot leven gebracht door verbluffende beelden en interactieve verhalen.

‘The Under Presents: Tempest’ Live VR-optreden is de droom van een theaterliefhebber

Ik sta in het midden van een grote bankettafel, omringd door een breed assortiment aan heerlijk eten en lekker drankje. Naast mij zijn een handvol andere gemaskerde spelers, die allemaal zwaar deelnemen aan het overvloedige feest dat ons wordt geboden door een mysterieus almachtig wezen. Op dat moment verschijnt er een torenhoge figuur in de lucht boven ons en beveelt ons dat we allemaal handelen alsof we gek zijn geworden. De gekste uitvoering zou de speler een mysterieuze prijs opleveren.

‘The Under Presents: Tempest’ Live VR-optreden is de droom van een theaterliefhebber

Ik begon verwoed met mijn armen door de lucht te zwaaien alsof ik bezeten was door de onhandigste geest van de onderwereld. Ik sprong op de tafel en begon eten door de eetzaal te gooien en zelfs naar de god zelf. Tevreden over mijn onstabiele gedrag, noemde mijn genereuze opperheer de meest onstabiele van de groep, op welk punt ik werd beloond met een zuurverdiende schat.

De hierboven beschreven scène beschrijft slechts enkele minuten van mijn tijd met The Under Presents: Tempest, een 40 minuten durende interactieve theaterervaring die momenteel live wordt uitgevoerd in VR via Oculus Rift- en Oculus Quest-headsets. Gehost op het meeslepende theaterplatform van Tender Claws, The Under Presents, neemt de interactieve VR-ervaring het publiek mee door een unieke live-uitvoering van William Shakespeare’s klassieke toneelstuk, The Tempest, volledig opnieuw ontworpen voor het VR-formaat. In tegenstelling tot conventionele toneelstukken, vertrouwt The Under Presents: Tempest sterk op deelname van het publiek; de spelers dienen als iedereen, van de acteurs tot de podiumhanden, wat resulteert in een meeslepende theatrale ervaring die anders is dan alles wat je op Broadway zult vinden.

Tijdens een persevenement afgelopen week had ik de kans om het virtuele podium te betreden naast een handvol andere theaterbezoekers die op afstand afstemden vanuit het comfort van hun huis. Onder leiding van een professionele acteur die ook via VR inleverde, werd onze groep van grillige locatie naar grillige locatie getransporteerd terwijl we ons een weg baanden door een uniek vervaardigde vertolking van het klassieke stuk.

Op bepaalde punten voelde het bijna als het spelen van een toneelstuk op de basisschool met schokkende inhoud voor volwassenen. Onze gastheer / regisseur nam de vorm aan van verschillende personages tijdens de show en leidde ons door elk geziene, met behulp van een reeks goddelijke krachten om door locaties te fietsen, bepaalde atmosferische effecten te activeren, kostuums te wisselen en een verscheidenheid aan andere handige trucs om gebruikers beter onder te dompelen in de ervaring. Deze professionele artiest fungeert ook als acteercoach, wijst personages toe en geeft de motivatie achter elke actie. Aangezien dit The Under Presents is, kunnen spelers echter niet met elkaar praten, dus er is nogal wat body-acting bij betrokken.

Tijdens een deel van de show deed ik auditie voor en werd gecast als Miranda, dochter van tovenaar Prospero, en kreeg de taak om de rol uit te voeren van een mooi meisje dat door een serene bos dwaalt. Natuurlijk spijkerde ik mijn optreden goed en speelde ik een reeks verleidelijke bewegingen die bedoeld waren om de aandacht te trekken van de ultra-knappe Ferdinand, die werd gespeeld door een ander lid van onze groep. Terwijl onze regisseur, Deirdre – schreeuwde naar Deirdre, ze was absoluut geweldig – ons door de scène leidde, namen de andere twee leden van de groep de rol van de wind op zich en voerden een reeks hypnotiserende gebaren uit terwijl we onhandig flirtten in VR.

Gedurende de 40 minuten durende voorstelling speelde ieder van ons een hoofdrol in het verhaal en bood net genoeg tijd in de schijnwerpers om ons als een ster te voelen. Hoewel ik moeite had om de aantrekkingskracht van The Under Presents bij de eerste release in 2019 te begrijpen, laat deze live theatervoorstelling zien hoe krachtig een tool VR kan zijn met betrekking tot het vertellen van verhalen. Door de meeslepende mogelijkheden van VR-technologie te combineren met conventioneel toneelspel, is Tender Claws in staat een interactieve verhalende ervaring te bieden die onmogelijk opnieuw kan worden gecreëerd in een echte locatie.

Individuele ticketprijzen voelen een beetje hoog aan, met $ 15 per show, maar het is belangrijk om te onthouden dat dit zoveel meer is dan een passieve kijkervaring. Elke sessie bevat een optreden van een professioneel opgeleide toneelacteur die je door een volledig interactieve sociale / narratieve ervaring leidt. We kijken naar de geboorte van een gloednieuw genre van VR-verhalen; een die jou de ster maakt.

Of je nu een oude theaterfanaat bent of gewoon een fan bent van uitstekende verhalen, The Under Presents: Tempest is 100% de toegangsprijs waard.

De vertoningen lopen nu tot eind september. Individuele shows vinden doordeweeks plaats van 16.00 – 20.00 uur PT en in het weekend van 11.00 – 15.00 uur PT. Hoewel The Under Presents zelf gratis is (inclusief 30 minuten gameplay voor één speler), moeten spelers die geïnteresseerd zijn in een vertoning van Tempest een kaartje kopen voor $ 14,99 via The Under Presents op

LEZEN  ‘The Walking Dead Onslaught’ VR-gameplay onthuld naast officiële releasedatum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *