Virtueel aquarium brengt aquatische kunst voor kinderen tot leven
VR Technologie

Virtueel aquarium brengt aquatische kunst voor kinderen tot leven

Het kunstcollectief teamLab van de volgende generatie heeft een missie om de werelden van technologie, kunst, wetenschap, design en natuur te combineren. Het bedrijf is verantwoordelijk voor een breed scala aan verbluffende interactieve digitale installaties, waarvan er vele een sterke focus hebben op projection mapping-technologie. Dit omvat alles van interactieve audiovisuele lichtgalerijen tot digitaal hinkelen.

Virtueel aquarium brengt aquatische kunst voor kinderen tot leven

Een van die projecten, Sketch Aquarium, maakt golven online (geen woordspeling bedoeld) door bezoekers de kans te geven om hun eigen aangepaste zeedieren te ontwerpen en ermee te communiceren via een torenhoog digitaal aquarium. Deze baanbrekende interactieve ervaring is nu beschikbaar op geselecteerde locaties over de hele wereld en begint met kinderen – of kinderen in hart en nieren – die hun eigen zeedieren ontwerpen en kleuren, van vissen en kwallen tot inktvissen, octopussen, zeepaardjes en alles daartussenin.

Virtueel aquarium brengt aquatische kunst voor kinderen tot leven

Bezoekers gebruiken vervolgens een speciale machine om hun meesterwerk in het digitale aquarium te scannen. Sommige locaties hebben een extra leidingsysteem, waardoor bezoekers de kans krijgen om hun 2D-afbeelding te zien veranderen in een geanimeerd kunstwerk. Eenmaal gescand, worden zeedieren geprojecteerd op een enorm virtueel aquarium, aangedreven door projection mapping-technologie. Hier kunnen bezoekers communiceren met hun digitale creaties door op het glas te tikken of ze virtueel visvoer te voeren.

Ga voor meer informatie over Sketch Aquarium en de verschillende andere projecten van teamLabs naar futurepark.teamlab.art/en.

LEZEN  Bekroonde modefotograaf start virtueel modellenbureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *