Virtuix onthult Omni One At-Home VR-loopband
VR Technologie

Virtuix onthult Omni One At-Home VR-loopband

Virtuix lijkt het “peloton voor gamers” te worden met zijn nieuwste omni-directionele apparaat.

Virtuix onthult Omni One At-Home VR-loopband

Virtuix-pioniers op het gebied van VR-loopbanden kondigden vandaag de nieuwste toevoeging aan zijn Omni-productlijn aan, de Omni One, een consumentgerichte omni-directionele loopband waarmee spelers veilig kunnen lopen, rennen, bukken en springen in VR zonder bang te hoeven zijn om met hun hoofd in te lopen. een muur.

Virtuix onthult Omni One At-Home VR-loopband

Met een diameter van slechts 1,25 meter is de Omni One aanzienlijk lichter en compacter dan zijn voorganger, de Omni Pro. Speciaal ontworpen voor commercieel gebruik door VR-arcades en verschillende uitgaansgelegenheden, wordt de Pro momenteel gebruikt door meer dan 500 locaties in 45 verschillende landen. Het is dit succes dat heeft geleid tot de ontwikkeling van Virtuix ‘eerste VR-loopband voor thuis, gericht op de spelers zelf in plaats van op bedrijven.

Virtuix onthult Omni One At-Home VR-loopband

De Omni One is eenvoudig op te vouwen en op te bergen en heeft een kleiner, handiger ontwerp, waardoor spelers snel verschillende delen van hun huis kunnen opzetten en afbreken, of het nu een slaapkamer, kelder, woonkamer of een andere lege ruimte is.

“Omni One is als niets anders op de markt – het is een doorbraak in omni-directionele loopbandtechnologie”, zegt Jan Goetgeluk, oprichter en CEO van Virtuix, in een officiële verklaring. “In vergelijking met Omni Pro heeft Omni One geen steunring meer. Het geeft gebruikers dus onbeperkte bewegingsvrijheid, inclusief hurken, hurken, achteruit rijden en zelfs springen. Je wordt in wezen één met de machine. “

Het complete Omni One-pakket is verkrijgbaar voor $ 1.995, of $ 55 per maand via een betalingsplan, en wordt geleverd met de gemakkelijk op te bergen VR-loopband en een stand-alone 6DoF-headset. Afbeeldingen die tot nu toe zijn vrijgegeven, laten zien dat de loopband wordt gebruikt in combinatie met een Pico Neo 2-headset, hoewel Virtuix stelt dat dit alleen voor testdoeleinden was; het bedrijf zal de komende maanden onthullen welke headset compleet met de Omni One wordt geleverd.

Virtuix zal ook een goedkopere “dev kit” van $ 995 verkopen die wordt geleverd met een loopband, maar zonder headset. Ontwikkelaars en spelers kunnen in plaats daarvan hun eigen headsets gebruiken met de Omni One, waardoor extra geld wordt bespaard voor degenen die al lid zijn van het pc VR-ecosysteem.

De Omni One ondersteunt bij de lancering meer dan 30 titels via zijn eigen speciale game store. Titels zullen originele Virtuix-ervaringen bevatten die zijn geïnspireerd door games als Call of Duty en Fortnite, evenals bestaande games van derden. Nog geen woord over welke titels ondersteuning zullen bieden bij de lancering.

“Door virtuele werelden te bewegen door op knoppen op een controller te drukken, voelt onnatuurlijk, statisch en beperkend aan”, voegt Goetgeluk toe. “Je kunt geen echte virtual reality ervaren terwijl je zit of staat. Je moet in virtuele werelden rondlopen zoals je in het echte leven doet – door je eigen voeten te gebruiken. Met Omni One kan iedereen de sensatie ervaren van rondlopen in je favoriete games. “

Virtuix zal voorafgaand aan de officiële lancering een Regulation A-financieringscampagne lanceren in een poging om meer bekendheid te geven aan de Omni One. Op het moment van schrijven moet het bedrijf nog een officieel startvenster bieden.

LEZEN  Fantastische VR-puzzelaar ‘Twilight Path’ komt volgende maand aan op PSVR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *