Voeg Cube AR-leermiddelen samen die naar Instagram en Facebook komen
VR Technologie

Voeg Cube AR-leermiddelen samen die naar Instagram en Facebook komen

Toen Merge Labs in 2017 hun Merge Cube lanceerde, veranderde het apparaat onmiddellijk hoe mensen toegang konden krijgen tot AR-ervaringen. In plaats van een dure headset van $ 3.000, zoals de HoloLens van Microsoft, is de Merge Cube een AR-kubus van $ 20 die je in een rugzak kunt gooien, door de kamer kunt gooien of op de grond kunt laten vallen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij in duizenden kleine stukjes breekt. .

Voeg Cube AR-leermiddelen samen die naar Instagram en Facebook komen

U kunt zelfs een gratis afdruk van de kubus downloaden en uzelf 20 dollar besparen.

Voeg Cube AR-leermiddelen samen die naar Instagram en Facebook komen

Sinds de lancering is de Merge Cube een veelgebruikt hulpmiddel geworden onder K12-docenten. Nu komt diezelfde AR-supertool naar zowel Instagram als Facebook dankzij het eigen AR-ontwikkelaarsplatform van Facebook, Spark AR. Aangezien er meer dan 400.000 makers in 190 landen zijn die Spark AR gebruiken, staan ​​de zaken op het punt nog interessanter te worden voor de sector van onderwijs op afstand.

Voeg Cube AR-leermiddelen samen die naar Instagram en Facebook komen

Contentmakers, docenten en zelfs studenten kunnen hun creatieve AR-objecten op sociale media zetten via een Instagram-bericht, Reels en zelfs de populaire tijdrovende Instagram-verhalen. Om dit te doen, heb je alleen een smartphone, een Instagram- of Facebook-account en een Merge Cube nodig.

Voeg Cube AR-leermiddelen samen die naar Instagram en Facebook komen

Merge Cube maakte het gemakkelijk om interactieve inhoud zonder hoge kosten in de leeromgeving te brengen. Het was zo indrukwekkend dat Merge Labs wegliep met meerdere onderscheidingen van technologiegerichte onderwijsorganisaties zoals ISTE, American Association of School Librarians en Pädagogischer Medienpreis.

Vraag het aan een willekeurige docent: AR brengt de klas op gang als het wordt gecombineerd met meer traditionele leermethoden. Het opent de verbeelding en laat leerlingen dingen doen die ze in de echte wereld normaal niet kunnen, zoals het universum of een kloppend hart in je handen houden.

Om educatieve AR in sociale media te brengen, is wat planning nodig. Het Merge-team werkte zeer nauw samen met het Spark AR-team om ervoor te zorgen dat hun AR-inhoud op platforms zoals Instagram en Facebook zou passen op een manier die leuk maar toch leerzaam was. Het moest boeiend zijn, maar gemakkelijk te delen met vrienden. Sinds scholen over de hele wereld vanwege COVID-19 zijn overgestapt op een hybride model, is sociale media een andere weg in het onderwijs geworden.

Tonya Diaz-Rothman, die de Instagram-naam @ Giftedteacher305 draagt, uploadt video’s van haar educatieve inhoud sinds ze de Merge Cube voor het eerst ontdekte. Ze moet iets goed doen, want ze heeft nu meer dan 56.000 volgers die inchecken om te zien hoe ze AR, sociale media en onderwijs combineert voor het ultieme virtuele klaslokaal. Haar posts krijgen veel likes en reacties van collega-docenten die hetzelfde willen doen in hun klas. Voor velen wordt ze beschouwd als een educatieve rockster!

Het lanceren van een Merge AR-filter op Instagram is supergemakkelijk. Ga gewoon naar de Merge Instagram op je telefoon, klik op het gezichtsfilterpictogram dat je wilt bekijken, houd je Merge Cube (maakt niet uit of het de betaalde versie is of de gratis afdrukbare versie) voor je selfiecamera en bekijk de AR-content komt tot leven.

Er zijn momenteel vier filters beschikbaar, maar u kunt er binnenkort meer verwachten:

In een officieel persbericht zei Franklin Lyons, oprichter van Merge: “Onze internationale gemeenschap van docenten op Instagram en Facebook heeft nu een nieuwe bron beschikbaar voor hun studenten en publiek.” Lyons voegt eraan toe: “Door de Merge Cube op Instagram te gebruiken, krijg je geweldige mogelijkheden voor betrokkenheid, leren en ontdekken.”

Dit is natuurlijk nog maar het begin voor Merge Labs. Net als andere bedrijven en hun gebruik van sociale media, zal in de toekomst alles, van gaming, e-commercemogelijkheden en socialAR, allemaal worden ontgrendeld via een Merge Cube. Dat is tenminste het idee.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  ‘Z-Race’ heeft tot doel competitieve VR-races opnieuw uit te vinden met behulp van atoomfysica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *