VR Technologie

VR Mountain Bike Simulator laat je op de klif rijden over dodelijke paden

Ride Out, een speciaalzaak voor fietsen in Nederland, heeft een nieuwe VR-mountainbike-ervaring geïntroduceerd op basis van de dodelijke capriolen van professionele Schotse trial-wielrenner Danny MacAskill.

VR Mountain Bike Simulator laat je op de klif rijden over dodelijke paden

Ontwikkeld door meeslepende contentstudio REWIND en Cut Media, laat Danny MacAskill’s VR Ride Out deelnemers zich een weg banen door twee duizelingwekkende locaties – Collies Ledge op het Isle of Skye, Schotland en de Landwasser Bridge in Zwitserland – met behulp van een one-of-a -vriendelijke motion rig. Gebouwd met Unreal Engine, maakt de ervaring gebruik van headcam- en drone-opnames die rechtstreeks zijn gemaakt uit 2014’s The Ridge, Cut Media’s populaire actiesportfilm met MacAskill.

VR Mountain Bike Simulator laat je op de klif rijden over dodelijke paden

Spelers beginnen met het opzetten van een VR-headset voordat ze plaatsnemen op een speciale motion rig die is gebouwd met een Santa Cruz-fiets. Hierdoor kunnen rijders hun virtuele terrein voelen via real-time feedback in het stuur; het platform zal ook stampen en rollen terwijl rijders zich een weg banen door elke omgeving en hen verder onderdompelen in de adrenaline-opwekkende ervaring.

“Het was een genoegen om met het team van Cut Media samen te werken en twee van Danny’s beroemdste fietspaden in virtual reality tot leven te brengen”, zegt Neil Evely, Head of New Business bij REWIND, in een officiële release. “Door de Santa Cruz-fiets nauw te integreren met het bewegingsplatform in Unreal Engine, hebben we een opwindende, wereldprimeur VR-mountainbike-ervaring gecreëerd. Het zet je letterlijk in het zadel en laat je die routes uit de eerste hand ervaren. “

Volgens de release is de VR-mountainbikesimulatie ontwikkeld ter ere van de lancering van Santa Cruz-fietsen in de Ride Out-winkel in Amsterdam. Degenen die de huiveringwekkende simulatie ervaren, krijgen na voltooiing hun eigen mixed reality-playthrough-video, waardoor ze hun virtuele reis met anderen kunnen delen via sociale media.

“We werken al twaalf jaar samen met Danny en we zijn zo trots dat we zijn ongelooflijke vaardigheden hebben kunnen laten zien aan kijkers over de hele wereld”, aldus Stu Thomson, oprichter en directeur van Cut Media. “Het is zo spannend om het publiek voor het eerst op de fiets van Danny te zetten en hun moed te testen tijdens een duizelingwekkende trip die hun evenwicht en kalmte met hoogtes zal uitdagen.”

LEZEN  PlayStation VR zal achterwaarts compatibel zijn met PS5, voor een prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *