VR Multiplayer Shooter ‘Grapple Tournament’ richt zich op VR-esports
VR Technologie

VR Multiplayer Shooter ‘Grapple Tournament’ richt zich op VR-esports

Geloof het of niet, esports begon in de jaren 60 toen leden van MIT’s ‘Tech Model Railroad Club’ met elkaar streden in een spel Spacewars, een spel waarin spelers een ruimteschip besturen dat kreupel was met beperkte brandstof en munitie terwijl ze probeerden hun tegenstanders totdat er nog maar één schip overblijft. Om het nog erger te maken, moesten spelers dit doen terwijl ze met hun ruimteschip navigeerden tegen het zwaartekrachtveld van een nabijgelegen planeet.

VR Multiplayer Shooter ‘Grapple Tournament’ richt zich op VR-esports

Dit moment wordt door velen beschouwd als het allereerste eSports-evenement en sindsdien is de industrie absoluut geëxplodeerd.

VR Multiplayer Shooter ‘Grapple Tournament’ richt zich op VR-esports

Sindsdien is esports uitgegroeid tot een van de snelstgroeiende competitieve sporten ter wereld, momenteel op schema om de $ 1,5 miljard in 2023 te overtreffen. Maar aangezien de wereldwijde pandemie de meeste live sportevenementen heeft gedecimeerd (hoewel die markt langzaam terugkomt met een beperkt aantal bezoekers) , eSports bleef vooruitgaan met een groei van 25% tijdens COVID-19.

VR Multiplayer Shooter ‘Grapple Tournament’ richt zich op VR-esports

Een VR-bedrijf dat op de golf van eSports wil meespelen, is de indie-ontwikkelaarstudio Tomorrow Games with Grapple Tournament, een verticale PVP-ervaring die net zo leuk is om naar te kijken als om te spelen.

Grapple Tournament is een VR-arcade-shooter waarbij je snel moet denken en fysieke bewegingen moet gebruiken om vijf andere tegenstanders te slim af te zijn terwijl je in en uit een 3D-arena beweegt. Oh, en had ik al gezegd dat je een krachtige enterhaak hebt die je kunt gebruiken om jezelf naar de hogere niveaus van de arena te lanceren? Je hebt ook de beschikking over multifunctionele wapens met dubbel gebruik om het op te nemen tegen je tegenstanders in verschillende speltypen voor meerdere spelers en coöpmissies.

Onder het oppervlak van deze snelle FPS-shooter ligt echter een educatieve teambuildingactiviteit die enorm nuttig zou kunnen zijn in een leeromgeving. Met maximaal zes spelers tegelijk, gaan teams talloze uitdagingen aan die een aanzienlijke hoeveelheid samenwerking, teambuilding en probleemoplossing vereisen; slechts enkele van de vele vaardigheden die je nodig hebt om te overleven op het werk en op school.

Om dingen interessant te houden, bezoek je een overvloed aan zorgvuldig vervaardigde arena’s, zowel binnen als buiten, voor een grapple-ervaring op elk terrein. Van sciencefictionfabrieken en uitgestrekte grottensystemen tot Japanse tempels of Griekse monumenten, er is geen tekort aan kleurrijke locaties om je vrienden neer te schieten. Om je te helpen bij het navigeren door deze omgevingen, kunnen spelers speciale 3D-kaarten vinden verspreid over elke arena. Werk slimmer niet harder!

Als je eenmaal je enterhaak onder de knie hebt, zullen je vijanden (zoals Kyle in communicatie of dat joch dat niet zijn steentje heeft bijgedragen aan het wetenschappelijke groepsproject) nooit weten wat hen overkwam! Combineer dat met de overvloed aan wapens tot je beschikking, en je zult niet te stoppen zijn.

Grapple Tournament zal worden uitgebracht in Early Access voor Steam en ondersteunt alle grote VR-headsets rond eind oktober 2020 met Oculus- en Viveport-versies die binnenkort zullen volgen.

Als je je wilt aanmelden voor de bètatest, klik dan hier. Sluit je aan bij hun Discord voor meer informatie.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  Vijf ongelooflijke ‘Dreams’ VR-games die je nu kunt spelen op PSVR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *