VR-technologie die wordt gebruikt bij de-escalatietraining voor politie
VR Technologie

VR-technologie die wordt gebruikt bij de-escalatietraining voor politie

Officieren krijgen de kans confrontaties vanuit het perspectief van de burger mee te maken.

VR-technologie die wordt gebruikt bij de-escalatietraining voor politie

Politieagenten die opereren vanuit de Straatsburgse politie in Straatsburg, Virginia, zijn begonnen met het ontvangen van aanvullende VR-training die specifiek gericht is op crisisde-escalatie. Simpel gezegd, deze gespecialiseerde meeslepende training biedt officieren de vaardigheden en kennis die nodig zijn om potentieel gevaarlijke ontmoetingen te herkennen en effectief onschadelijk te maken.

‘Het plaatst je in de schoenen van de officier en dan in de schoenen van die persoon. Verschillende perspectieven, ”zei trainingscoördinator Lt. Lonnie Conner volgens The Northern Virginia Daily. “Dit is gericht op de-escalatie, dus het gaat niet om schieten / niet schieten of iets dergelijks. Het gaat erom dat je kunt herkennen en vervolgens kunt praten. Crisisinterventie.”

Het niet-dodelijke trainingsprogramma bevat drie unieke crisisscenario’s waaraan u kunt deelnemen. Elk van deze biedt deelnemers verschillende opties om verder te gaan nadat ze een potentieel gevaarlijke persoon hebben ontmoet, van de persoon vragen zijn wapen te laten zakken tot het vragen om back-up. Officieren krijgen ook de kans om in de schoenen van die persoon te stappen en een uniek perspectief te bieden op hoe het is om door de loop van een geweer te kijken. Naast het bieden van nuttige technieken voor conflictoplossing en de-escalatie, is dit trainingsprogramma ook bedoeld om officieren te helpen bij het omgaan met mensen die lijden aan verschillende ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme.

“Als je dat perspectief kunt veranderen en ik mezelf in iemand met een mentale crisis of met autisme kan plaatsen”, voegde kapitein Jason Ford toe. “Deze zullen agenten helpen die dingen te identificeren en dat is wat groot is, dat is wat belangrijk is.”

De gespecialiseerde meeslepende training van Strasford PD werd mogelijk gemaakt dankzij de Edward Byrne Memorial Justice Assistance Grant, ter waarde van $ 80.000. Officieren die aan de training hebben deelgenomen, reageerden met positieve feedback.

“Degenen die het daadwerkelijk hebben gebruikt, het is behoorlijk verbluffend”, zei Conner. “Nummer één, zoals voor mij, we weten niet hoe het is om in de schoenen van die persoon te staan. Hiermee kun je dat doen. “

LEZEN  Spotify lanceert 8th Wall Powered AR-ervaring voor nieuwe Sam Smith-single

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *