VR Technologie

WalkinVR wil pc-VR toegankelijker maken voor gehandicapte gebruikers

Gehandicapte gebruikers kunnen SteamVR-games spelen met een nieuwe tool die vier soorten assistentie biedt.

WalkinVR wil pc-VR toegankelijker maken voor gehandicapte gebruikers

De afgelopen jaren heeft Grzegorz Bendarski hard gewerkt aan WalkinVR, een uniek softwareprogramma dat is ontworpen om VR-games toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke handicap door hen in staat te stellen de oriëntatie, positie en bewegingsbereik van hun bewegingscontrollers aan te passen. om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

WalkinVR wil pc-VR toegankelijker maken voor gehandicapte gebruikers

De software is sinds 2017 beschikbaar in bètaversie, maar zal vanaf 29 juni officieel beschikbaar zijn om te downloaden in de Steam Store.

Tijdens de bètafase van WalkinVR werkte Bendarski direct samen met personen met verschillende handicaps om de software te verfijnen, inclusief geamputeerden en mensen die leden aan verlamming en hersenverlamming. Hij bestudeerde hoe elke speler omging met hun virtuele omgeving om te bepalen waar hun respectievelijke omstandigheden het meest van invloed waren. Elke handicap had een andere oplossing nodig, en zelfs mensen met dezelfde handicap ontdekten dat ze een iets andere benadering nodig hadden.

Uiteindelijk realiseerde Bendarski zich dat de tool aanpasbaar moest zijn, afhankelijk van het individu.

WalkinVR biedt vier ondersteuningsgebieden in VR, waarbij elk gebied kan worden aangepast aan de gebruiker.

Na met verschillende spelers met verschillende handicaps te hebben gewerkt, ontdekte Bendarski dat WalkinVR de toegankelijkheid van veel games en ervaringen effectief had vergroot, zoals Beat Sabre en verschillende first-person shooters.

In een interview met VRFocus in 2017 zei Bendarski: “WalkinVR is bedoeld om gebruikers met een fysieke handicap de vrijheid te geven van onbeperkte beweging in virtual reality. De Driver stelt hen in staat om in een virtuele omgeving te roteren en te bewegen zonder dat het onderlichaam hoeft te bewegen met behulp van een VR-configuratie in SteamVR-omgeving. “

WalkinVR wordt op 29 juni gelanceerd op Oculus Rift / Rfit S, HTC Vive, Valve Index en Windows Mixed Reality met zowel gratis als premium-versies beschikbaar. Volgens Bendarski is de software compatibel met de meeste VR-games en applicaties die beschikbaar zijn op SteamVR.

Hallo, mijn naam is Bobby Carlton. Als ik de wereld van meeslepende technologie niet verken, schrijf ik rocknummers over verloren liefde. Ik wil ook vermelden dat ik 25 push-ups achter elkaar kan doen.

LEZEN  Facebook stopt met Oculus Rift S begin 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *